Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Гимнастика в леглото за разтягане на мускулите

Не ни е много забавно, когато сутрин ставите ни болят. Предлагаме ви няколко леки упражнения за разтягане и тонизиране на мускулите, които можете да правите в леглото.

 гимнастика в леглото, отслабване, диета, упражнения, спорт

Те ще ви помогнат да намалите сковаността и ще ви на­строят за физически активен ден. Започнете с по няколко повторения на всяко упражнение и увеличавайте до препоръчителната бройка.

1.      Издърпване на коляното

Легнете по гръб, вдигнете лявото си коляно и го обгърнете с две ръце. Внимателно придърпайте коляното към гърдите си и после върнете в изход­на позиция. Повторете от 2-4 пъти. След това сме­нете коленете. Това упражнение ще раздвижи кръста и задната част на краката

2.      Разтягане напредЛегнете по корем с длани, опрени на леглото по­край раменете ви. С бедра, плътно прилепени към леглото, натиснете дланитe си, за да повдигнете главата и гърдите. Издишайте, докато се изтласквате и спрете, когато лак­тите ви застанат под прав ъгъл. Задръжте 5-10 секунди. Изди­шайте, докато се връщате в из­ходна позиция. Повторете 3-5 пъти. Това упражнение разтяга мускулите на корема, гърдите и кръста.

3.      Разтягане на бедрата

Легнете на лявата си страна. Изнесете десния си крак назад и го хванете за пръстите или гле­зена с дясната си ръка. Леко извийте гръбнака и задръжте 5-10 секунди. Повторете 2-4 пъти. Прехвърлете се на дясната си страна и повторете. Това упражнение ще разтегне горната част на бедрата.

4.      Стягане на коремаЛегнете по гръб със свити в коленете крака и стъпала, прилепени към леглото. Леко повдигнете главата си напред и се протегнете, до­като не докоснете коленете. Задръжте 5 секунди и се върнете в изходна позиция. Повторете още 9 пъти. Това укрепва корем­ните мускули.

5.      Изтласкване с крака

Легнете по гръб със стъпала, долепени към долна­та табла на леглото (или се завъртете и опрете стъпалата си в горната табла). Натиснете по­върхността с пръсти, за­дръжте 5 секунди и от­пуснете. Повторете още 9 пъти. Това упражнение укрепва мускулите на прасците и глезените.

 

 

 За здравето на опорно двигателната система доверете се на СУПЕР КАЛЦИЙ ОТ ЧЕРВЕНИ КОРАЛОВИ ВОДОРАСЛИ

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *