Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Къпините лекуват рак!

Ние всички знаем, че плодовете са добри за нас, но едва през последното десетилетие изследователите започнаха да разкриват тайните на това защо и как плодове като къпините извършват здравословна магия и как точно помагат.

Къпините съдържат съединения, наречени антоцианини – това са войниците, които водят борба с болестите, защото имат мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Антоцианините не се срещат естествено в нашите тела. Тяхната концентрация се среща във всички плодове и зеленчуци, но в къпините е най-голяма.

Някои изследвания, които са фокусирани върху противораковите свойства на къпините, показват че са най-ефективни при лечение и профилактика на оралните форми на рак.

За да разберат изследователите как действат къпините, вкарват екстракт от тях в колониите от ракови клетки на дебелото черво. При нормални условия тези клетки растат с постоянна скорост и се удвояват почти всеки ден. Оказва се, че екстракт от къпина инхибира темпа на растеж на тези туморни клетки. Учените смятат, че антоцианинът възпира растежа на рака.

Дали екстрактът от къпина може да попречи на растежа на раковите клетки в организма или да лекува вече оформените тумори тепърва ще се изследва и доказва. Но при всички случаи вече има доказан потенциал за борба с рака, така че никак не ни пречи да експериментираме и ние, ако имаме нужда от такова лечение.

За сега грабнете купата с къпини и изяжте повечко от тези полезни и вкусни плодчета. А за зимата си направете мармалад от тях. Така ще можете да вкарвате в организма си достатъчно количество от полезните антоцианини.

 

8-те най-богати на хранителни вещества храни на земята!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *