ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диета с ягоди в пет стъпки

Похапването на ягоди е не само вкусна глезотия – това е приятна възможност да заредим тялото с полезни вещества, като в същото време се постараем да смъкнем някой и друг килограм.

jagoКакто е известно, най-голяма полза имаме от плодовете и зеленчуците, отгледани в собствения ни район на обитаване. Родните ягоди все още са на пазара, при това – говорим за слънчеви, летни ягоди, а не за вносна или парникова продукция. При грамотно съставено меню, в което е включен половин килограм ягоди, можем без мъки и особени лишения да стопим 4 килограма за месец. Не е много, отбелязват от kp.ru. Наистина не е много – но се получава неусетно и ефектът е траен.

Ето ви една примерна диета с ягоди в пет стъпки: * Закуска – йогурт и/или мюсли с 250 грама ягоди, чаша зелен чай или минерална вода;* Втора закуска – смути от ягоди или малка купичка ягоди, 1-2 супени лъжици извара; * Обяд – варено или печено месо със зеленчукова гарнитура, риба, зеленчукова супа, филийка пълнозърнест хляб – разбира се, правите избор между тези предложения; * Следобедна закуска – пресни ягоди, 250-300 грама; * Вечеря – запечени зеленчуци с малко зехтин и лимонов сок.

Плюсовете на диетата с ягоди: зареждате се с ударни дози антиоксиданти. Дори да сте най-здравият човек на света, не се отказвайте от такава възможност – антиоксидантите забавят стареенето. Учени от САЩ и Тайланд впрочем доказаха наскоро, че алкохолните коктейли с ягоди също са добри антиоксиданти. Ако все пак игнорираме алкохола, натуралните напитки с ягоди са чудесно средство за разхлаждане и ободряване.
Тази диета при всичките й достойнства все пак има и минуси. Малко трудно е за един градски човек например да попадне на екологично чисти ягоди. Освен това ягодите не са за всеки стомах: за много хора те са силен алерген. Диетата с ягоди не бива да се следва продължително, тъй като вкарва в тялото ви доста захар. Както във всичко – и тук важи правилото да правим нещата с мярка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *