ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тези храни са отлични антидепресанти!

Резките промени в настроението според учените са свързани с понижено равнище на умствените възприятия, мозъчната активност и паметта. Мексикански изследователи смятат, че има храни, които могат да неутрализират тези сривове.

plodcheta_bЕкип от Химическия институт в Националния университет на Мексико направиха топ-класация на храните, които могат да действат като антидепресанти. Ето ги:

* малини, * шоколад, * ягоди, * боровинки,*  чай.

Когато биолозите изследвали компонентите на тези храни станало ясно, че химичният им състав е съпоставим с медицинските препарати за подобряване на настроението. Повечето от тях имат в състава си валпроева киселина, отбелязват от medikforum.ru.

Валпроевата киселина се прилага широко при производството на лекарствени препарати с ефект на антидепресанти – киселината оказва чувствителен положителен ефект върху емоциите и настроението. Природата е мъдра и очевидно лекарствата не са единственият инструмент, който може да реши проблемите с отключени по една или друга причина депресивни състояния. Първата препоръка на терапевтите в подобни случаи е да се заложи на здравословните норми на живот – подходяща храна и повече физическа активност.

Класацията на храните-антидепресанти е направена след тестове с около 1700 продукта. Изследователите са категорични, че силата на въздействието им е аналогична с тази на лекарствените средства. Плодовете, шоколадът и чаят могат успешно да се прилагат като балансьори на настроението – за предпочитане пред медицинската химия.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *