ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето кои храни ни спасяват от депресиите!

Може ли спасението ни от пролетни депресии да се намира…в хладилника? Може – ако там сме прибрали точните хранителни продукти! Кои храни спасяват от депресии?

brok* На първо място – великолепното броколи, отбелязват от zdorovieinfo.ru. Този продукт съдържа хром, което означава подобрено храносмилане и повишено съдържание на серотонин в мозъчните клетки. Серотонинът, норадреналинът и мелатонинът са “агентите” на доброто настроение. Похапването на броколи редуцира симптомите на атипичната депресия, каквито са преяждането и постоянната сънливост. Хром съдържат също картофите и грейпфрутът.

* Кашу. Вкусните ядки ни доставят цинк, който намалява депресивните симптоми и повишава ефективността на антидепресантите. Дефицитът на цинк може да потисне апетита, да стимулира депресивни състояния и да навреди на имунитета. Цинк има също в тиквените семки и нетлъстото свинско месо.

* Сьомга. Известно е, че оттам чудесно можем да си набавим нужния витамин D. Това е единственият витамин, който се образува в кожата под действието на ултравиолетовото излъчване. Естествено – това не е възможно през всички сезони, затова е толкова важно дефицитът да се попълни чрез храната. Млякото и яйченият жълтък също са добър източник на този важен витамин.

* Спанак. Доставя ни магнезий, който участва в образуването на серотонин. Дефицитът на магнезий води до понижени стойности на серотонина, от което следват депресии, нарастваща тревога, безсъние и умора. Магнезий има също в бадемите и соята.

* Чик-грах. Тази екзотична храна е отличен източник на витамин В6, необходим за производството на серотонин и норадреналина. Тежкият дефицит на витамин В6 може да причини безпричинна раздразнителност, неврози и депресии. Добро количество от този витамин можем да си набавим от пилешки гърди и риба тон.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *