ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-здравословните сутрешни навици

Спазването на няколко сутрешни правила оказва положително въздействие върху общото здравословно състояние. Сред навиците за събуждане три имат особено значение и трябва да станат задължителни за всички.

zavtrak_03* Лекари уверяват, че особено добре въздейства жабуренето с растителна мазнина, описват от medikforum.ru. След като станете, вземете в уста 1-2 лъжици зехтин или кокосово масло. Дръжте го в устната кухина колкото успеете; 20 минути са достатъчни да се “измият” в маслената баня зъбите и венците. Такъв съвет е даден в Аюрведа. Масленото жабурене подобрява състоянието на зъбите и венците, подпомага очистването от токсини и служи за профилактика срещу инфекции. Отработената мазнина се изплюва и следва хубаво измиване на зъбите с четка и паста.

* Много полезна е сутрин и чашата топла вода с лимон. В чаша топла или гореща вода изцеждаме половин лимон и пием бавно, на глътки. Тази напитка тонизира, но не само това. Чрез нея по-активно се изгарят мазнините и се активира извеждането на токсини. Ако сте във ваканция и ви предстои ден на плажа, лимоновата вода ще ви предпази от слънчево изгаряне.

* Задължителен утринен ритуал е и закуската. Ако закуската е нормална и ви засити, няма да изпитвате неистов глад – през този ден ще съумеете да се храните здравословно и да поемете по-малко калории.

Лекарите препоръчват тези три навика на всеки, който мисли за здравето си. За да имате време да ги изпълните е достатъчно да станете 15-20 минути по-рано от обичайното. Тези 20 минути икономисан сън ще ви се отплатят чрез подобрено здраве и самочувствие.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *