Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да смъкнем кръвното в домашни условия?

Ако ви боли глава и не се чувствате цялостно добре, сърцето ви бие учестено и в ушите звъни, със сигурност апаратът ще покаже повишени стойности на артериалното налягане.

hipertКръвното налягане на всеки човек периодично се променя, припомнят от www.kp.ru. За това имат значение умората, недоспиването, стресът или злоупотребата с алкохол. Не са много хората, които знаят как да си помогнат сами в домашни условия при хипертоничен пристъп.

* Първото, което трябва да се направи, е да си легнете. Отпуснете се и дишайте бавно и дълбоко. Не мислете за нищо. При издишване задържайте дъха за около седем секунди. Триминутна медитация е достатъчна, за да ви олекне поне малко.
* Ако причина за скока на кръвното налягане е стресов дразнител, от организма трябва да се изведе адреналинът. Именно той провокира артериалната хипертензия. Най-добре това става чрез лека, бавна разходка. При хипертоничен пик не се препоръчва плуване, както и хладен душ – хладната вода ще свие и без това стеснените кръвоносни съдове, ще забави допълнително кръвообращението и ще влоши самочувствието.
* Не се препоръчва и топла вана. Топъл компрес на тила, топла ваничка за ръцете или краката обаче няма да попречат. Препоръчва се добавяне на все по-топла вода, докато температурата й достигне 45 градуса. Облекчението настъпва много бързо, защото кръвоносните съдове се отпускат, разширяват и кръвообращението се улеснява.
* Ако край вас има човек, помолете го да масажира врата, шията и горната част на гръдния ви кош.
* Ментовият чай има успокояващ ефект и ще ви позволи да се отпуснете. Ползвайте и билкови букети, в които има диви ягоди, бял имел, калина, глог, арония. Такива запарки и настойки можете да си правите и с профилактична цел.
* Вземете медикамент, който сте консултирали с вашия терапевт. Той трябва да понижи кръвното ви налягане плавно. При рязък скок нагоре обаче следва да имате и лекарствено средство, което да овладее този пик достатъчно бързо.
* Някои хипертоници уверяват, че налягането може да се балансира и с помощта на домашния любимец. Котката, кучето – обичаният приятел усеща, че не ви е добре, и при контакта с него чувствате облекчение. Да се разчита само на това обаче не би било разумно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *