Сокът от кафяви водорасли е възможно най-полезния сок

В продължение на милиони години дъждовете са от­мивали плодородните слоеве на земята, които в края на своя път са достигали дъното на моретата и океаните, образувайки там най-плодородната почва.

морски водорасли, кафяви водорасли, келп, здравословно хранене

Ако ядях месни продукти, бих избрал рибата и морските дарове. Живеейки в реките и моретата, те съ­държат много повече минерали и микроелементи, от­колкото което и да е животно.

Морските растения, в частност водораслите, са едни от най-пълноценните хранителни добавки. Техните ко­рени достигат до дълбочина 70-80 метра, докато листа­та им плуват на повърхността, където се хранят със слънчевите лъчи.

Листата на кафявите водорасли са известни ка­то морска маруля. В много страни по света тя се из­ползва като подправка за месо или като диетична хра­нителна добавка.

Листата на водораслите обикновено се изсушават и стриват. В тази си форма те се наричат келп.

Във всичките си варианти кафявите водорасли са отличен източник на органичен йод. Те са особено по­лезни и предвид това, че съдържат минерали и микроеле­менти, които не се откриват в обикновените зеленчуци.

Уникалното съчетание от елементи, придобити от земята, почвата и морската вода води до образуване на специфична среда на морското дъно, което определя ценността на растенията, живеещи тук. Някои от тези елементи са:

Азот Актиний Алуминий Аргон
Арсен Барий Бисмут Бор
Бром Водород Въглерод Ербий
Желязо Живак Злато Индий
Иридий Итрий Йод Калай
Калий Калций Кислород Кобалт
Лантан Литий Магнезий Манган
Мед Натрий Нептуний Олово
Осмий Платина Плутоний Радий
Рений Рубидий Рутений Самарий
Скандий Селен Силиций Сребро
Стронций Сяра Тантал Талий
Торий Тулий Уран Флуор
Фосфор Хлор Хром Цезий
Церий Цинк Цирконий  

 

Чрез умерено консумиране на морски водорасли под формата на хранителна добавка, ние осигуряваме на организма си специфични микроелементи, които не са достъпни чрез плодовете и зеленчуците, но които са необходими за нашето здраве.

В моето семейство често се консумират кафяви во­дорасли. На масата ни винаги има солница с гранули от келп за овкусяване, а листата използваме като добавка към салатите и соковете.

Прибавянето на малко келп към сока от моркови, целина, магданоз и целина, който е особено богат на калий („калиева супа“) обогатява сместа и я прави изклю­чително полезна за жлезите, особено за щитовидната.

Кафявите водорасли могат да се намерят в магази­ните за здравословни храни. Не употребявайте продук­ти, които съдържат изкуствено прибавен йод.

 

 

Живеем 100 години ако се храним като японците!

 

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *