ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Гените са виновни за лакомията нощем!

Някои хора се пробуждат нощем от неистов пристъп на глад. Доскоро не беше съвсем ясно каква е точната причина за тези пристъпи. Сега учените твърдят, че причината за нощната лакомия се крие в гените.

nostГени, синхронизиращи приема на храната със съня, работят неправилно, поясняват от meddaily.ru. В резултат на това се променя времето за прием на храна и започва трупането на килограми. Процесът е проследен обстойно при експерименти с гризачи.

Известно е, че от описаното отклонение страдат около 2% от хората. При тях нарушението е свързано с ходене насън, или с потребност от хранене посред нощ. Такава силна потребност – че ако не си хапнеш, не можеш после да заспиш. Съвсем наскоро тази проява беше квалифицирана като хранително разстройство.

Не е без значение това, че нощната лакомия по принцип се простира върху нездравословни продукти. Така в организма попадат неподходящи вещества в неподходящо време, при това винаги във вид на огромно количество калории. Ако подобна схема стане трайна, напълняването е гарантирано.

При експеримента с мишки на гризачите били трансплантирани човешка версия на гените, регулиращи вътрешния часовник. В резултат гризачите спели повече от обичайното и търсели храна във време, което по принцип е отредено за сън. Така въпросните гени причинили нарушения на два режима – на съня и на храненето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *