ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Три причини да ни мъчи нощен глад

Нощните походи до хладилника са нещо доста разпространено – и много хора ги считат за безобидни. За жалост – съвсем не е така!

framar_kakvo_ne_trabva_da_iadem_prez_noshttaМедиците са на мнение, че трябва да се откажем от тях колкото може по-скоро. И първата ни работа е да си дадем сметка – коя е причината, пише medikforum.ru. Дори храната, изядена два часа преди сън, натоварва цялата храносмилателна система, която би трябвало да е подготвена за режим на почивка. Всеки трябва да си даде сметка за тази подробност, да осъзнае ролята на нощния режим и да се опита да поеме контрола върху нощния си апетит.

Една от най-разпространените причини за нощното похапване е стресът. Известно е, че яденето създава усещане за неговото неутрализиране, за изчистване на негативните емоции, натрупани през деня.

Друг фактор, колкото и невероятно да звучи, е…страхът от тъмнината. Той е атавистичен; мнозина го изпитват подсъзнателно. Ако такъв човек си легне и дълго време не може да се отпусне и заспи в тъмната стая, светлината на кухнята и гостоприемният хладилник ще го спасят от кошмарите му.

Възможна причина може да се окаже и лошото хранене през деня: организмът изпитва дефицити, които по някакви причини потиска. Късно вечерта волевото управление на подобни усещания отслабва и директното устремяване към храната става неизбежно.

Практиките са категорични, че съзнателното отказване от подобни навици е напълно възможно, макар и не съвсем лесно. Ако все пак съвсем не можем без нощните закуски, по-добре е да си изберем някакъв млечен продукт или салата. Вариант са също чаша чай или мляко.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *