ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Десет трика за отслабване без диети

Всеки от нас поне веднъж е опитвал да вкара килограмите си в норма, избирайки някаква диета. На практика отслабването може да се случи дори без да се стараете да го постигнете!

правильное-похудение-6565Как – обясняват от medikforum.ru. Има десет трика, чието изпълнение лесно се превръща в навик, а сетне диетите изобщо не ви трябват. За какво става дума?

1. Да не мислим за храна и калории. Да се заемем с нещо, което ни харесва. Видеоигрите например съкращават интензивността и дълбочината на гладните спазми и допринасят за отслабването. Съзнанието на човека просто превключва на нещо по-интересно от очакването на храната.
2. Да приготвим на лесно място здравословна храна. Нека край нас да има чиния с плодове, пръчици от моркови или краставица, а не бисквити или колбас. Колкото по-далеч е вредната храна, толкова по-голямо усилие изисква вземането й.
3. Да спим повече. Ако сънят не ни достига, компенсираме дискомфорта с повече храна, подсладени напитки и сладости. При редовен 5-часов сън килограмите могат да скочат до 30% над нормата, докато при 7-часов това не се случва.
4. Да се храним седнали. В седнало положение човек може да действа по-разумно, приемайки определено количество храна. Ако е прав – на събитие или в заведение за бързо хранене, хапките потъват в гърлото при пълно отсъствие на мислене. Седналото положение освен това лесно напомня, че стомахът е пълен.
5. Да хапваме салатата в края на храненето. Тя не ни товари с калории, а докато я приемаме мозъкът получава цялата информация за това, че сме сити.
6. Да намираме начин да разпускаме. Колкото повече стрес преживяваме, толкова повече са излишните ни килограми.
7. Да се откажем от диетичната кола и подобни газирани напитки. Десет години редовна употреба на тези “безвредни” напитки може да ви увеличи обиколката на талията със 70%.
8. Когато сте жадни – просто пийте вода. Нека това да стане любимата ви напитка. В нея няма калории.
9. Намалете йогурта. Полезен продукт, но калориите му си ги бива. Една порция на ден е достатъчна.
10. Изберете: алкохол или десерт. С тези две “екстри” в менюто можете да си докарате до хиляда калории допълнително. Ограничете се или с едното – или с другото, ако не искате да натежите твърде много.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *