Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сокът от цвекло помага за образуване на червени кръвни телца

Сокът от цвекло спомага за подобряване на цялостното състоя­ние на кръвта.

 Сок от цвекло, червени кръвни телца, анемия, болести на кръвта, цвекло

Особено полезен е за жените, на които се препоръчва да пият дневно по 500 мл сок от цвекло и моркови. Съотношението между двете съставки мо­же да варира от 100 до 200 мл сок от цвекло, като се из­ползват както корените (грудката), така и надземните части.

Когато се пие самостоятелно, сокът от червено цвекло може да предизвика прочистваща реакция, коя­то може да доведе до някои нежелани странични ефек­ти като гадене и световъртеж. Този дискомфорт се при­чинява от процесите на прочистване на черния дроб вследствие на въздействието на цвеклото. Все пак, за да се избегнат тези реакции на организма, в началото е добре да се приема комбинация от сок от моркови и цвекло, в която количеството на морковите преоблада­ва. Постепенно, с привикването на тялото към действи­ето на червеното цвекло, може да се увеличи и съотноше­нието му в приемания сок. Смята се, че пиенето на 100 -250 мл сок от цвекло два пъти на ден е достатъчно.

Този сок се приема успешно при проблеми с менструацията. Препоръчва се консумацията на 50-100 мл сок два-три пъти дневно. В периода на менопауза този режим също дава добри резултати, особено пред­вид това, че предписваните в подобна ситуация лекар­ства и синтетични хормони водят до дегенеративни процеси. Всяко лекарство или неорганичен синтетичен химикал може да окаже единствено временно въздей­ствие при облекчаване на болката. Лекарствата имат двояк ефект — докато спомагат за преодоляване на да­дено заболяване, в тялото се създават условия за поя­вата на друг проблем, който може да се прояви по-къс­но. За съжаление хората, които вземат медикаментите, са потърпевши, а не онези, които ги предписват или рекламират.

Природата ни е дала естествени начини за придоби­ване на здраве, енергия и жизненост. Всеки един от нас притежава интелигентност, чрез която се стреми към познание.

Въпреки че фактическото съдържание на желязо в цвеклото не е високо, неговата специфична структура е особено полезна за червените кръвни клетки. То съдържа повече от 50% натрий и само 5% калций. То­ва съотношение спомага за разтворимостта на калция в организма, което е особено полезно, когато в резултат от консумацията на готвени храни в кръвоносните съдо­ве и артериите се е отложило излишно количество кал­ций, затрудняващ правилната циркулация на кръвта.

Червеното цвекло съдържа 20% калий, който подх­ранва всички физиологични функции в организма. В същото време хлорът (8%) спомага за прочистване на черния дроб, бъбреците и жлъчката. Хлорът стимулира и циркулацията на лимфата в тялото.

Комбинацията от сок от моркови и червено цвекло е подходящ източник на фосфор и сяра, както и на калий и други алкални елементи, които заедно с високото съдържание на витамин А са отличен градивен материал за кръвните клетки и особено за червените кръвни телца.

 

Чудодеен сок от моркови, цвекло и краставици премахва камъни в бъбреците

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *