Изразходвайте калориите, докато сте вкъщи, за да преборите диабета

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Знаете, че физическите упражнения са от съществено значение за успешното овладяване на диабета, но извиненията ви за избягване на потенето са по-мно­гобройни и от лястовици през есента.

 

Дъждовно е и не става за разходка. Пре­калено студено е. Търговският център е закрит, но е пълен с младежи и девой­ки. С малко основно оборудване ще превърнете дневната си в лична спортна зала. Можете да сложите уредите и в мазето или да се раздвижвате и без тях, докато почиствате дома си.

  • Обещайте си да не затрупвате бягащата пътека с дрехи и предмети.

Тя е уред за упражнения, но ако ще я използвате като закачалка или допълнител­на полица, трудно ще можете да стъпите върху нея, затова като за начало не я отрупвайте с вещи. Когато спортните ви уреди са готови за употреба, ще има­те едно извинение по-малко по пътя към здравословния начин на живот.

Учените твърдят, че при хората, които правят упражненията си рано, има по-голяма ве­роятност да спазват режима си, защото са приключили с гимнастиката, преди останалите им задължения да започнат да ги разсейват. Има и допълнителен бонус за здравето: спортът предизвиква отделянето на хормони на щастието в мозъка, наречени ендорфини, които ни карат да се чувстваме добре – те ще ви заредят с енергия за целия ден.

  • Движете се на фона на енергична музика.

Преди да се качите на бягаща та пътека или велотренажора, си пуснете енергична музика. Според учените спортуващите хора се стараят с 5-15% повече, когато слушат бърз ритъм. Доказано е, че енергич­ната музика кара хората да спортуват по-усърдно.

  • Осигурете си „тръпка“, докато спортувате.

Интернет сайтовете за продаж­ба на литература като продават аудиозаписи на съвременни кри­минални романи. Сложете диска в плейъра, вдигнете дясната си ръка и обе­щайте: „Независимо колко интригуваща е историята, ще слушам тази аудио-книга единствено, когато съм на пътечката за бягане в дневната.“ Ще откриете, че всъщност нямате търпение да тренирате – само така ще разберете какво се случва в следващата глава!

Това не само ще означава, че сте предпазени от мръсотия, но чистенето с прахосмукачка изга­ря почти 240 ккал на час. И подът ви – независимо дали е с килим, паркет, плочки или балатум – ще бъде в добро състояние по-дълго време и ще изглеж­да идеално.

 

Преди спортуването: малки цели, големи постижения

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *