ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Изразходвайте калориите, докато сте вкъщи, за да преборите диабета

Знаете, че физическите упражнения са от съществено значение за успешното овладяване на диабета, но извиненията ви за избягване на потенето са по-мно­гобройни и от лястовици през есента.

 

Дъждовно е и не става за разходка. Пре­калено студено е. Търговският център е закрит, но е пълен с младежи и девой­ки. С малко основно оборудване ще превърнете дневната си в лична спортна зала. Можете да сложите уредите и в мазето или да се раздвижвате и без тях, докато почиствате дома си.

  • Обещайте си да не затрупвате бягащата пътека с дрехи и предмети.

Тя е уред за упражнения, но ако ще я използвате като закачалка или допълнител­на полица, трудно ще можете да стъпите върху нея, затова като за начало не я отрупвайте с вещи. Когато спортните ви уреди са готови за употреба, ще има­те едно извинение по-малко по пътя към здравословния начин на живот.

Учените твърдят, че при хората, които правят упражненията си рано, има по-голяма ве­роятност да спазват режима си, защото са приключили с гимнастиката, преди останалите им задължения да започнат да ги разсейват. Има и допълнителен бонус за здравето: спортът предизвиква отделянето на хормони на щастието в мозъка, наречени ендорфини, които ни карат да се чувстваме добре – те ще ви заредят с енергия за целия ден.

  • Движете се на фона на енергична музика.

Преди да се качите на бягаща та пътека или велотренажора, си пуснете енергична музика. Според учените спортуващите хора се стараят с 5-15% повече, когато слушат бърз ритъм. Доказано е, че енергич­ната музика кара хората да спортуват по-усърдно.

  • Осигурете си „тръпка“, докато спортувате.

Интернет сайтовете за продаж­ба на литература като продават аудиозаписи на съвременни кри­минални романи. Сложете диска в плейъра, вдигнете дясната си ръка и обе­щайте: „Независимо колко интригуваща е историята, ще слушам тази аудио-книга единствено, когато съм на пътечката за бягане в дневната.“ Ще откриете, че всъщност нямате търпение да тренирате – само така ще разберете какво се случва в следващата глава!

Това не само ще означава, че сте предпазени от мръсотия, но чистенето с прахосмукачка изга­ря почти 240 ккал на час. И подът ви – независимо дали е с килим, паркет, плочки или балатум – ще бъде в добро състояние по-дълго време и ще изглеж­да идеално.

 

Преди спортуването: малки цели, големи постижения

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *