ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Повече тренировки във фитнеса, по-малко стрес и излишни килограми

Тренирайте, за да забавите стареенето

Жените губят средно по 2-3 кг от мускулната си маса на всеки десет години от своята зрялост. Това е една от причините, поради които остаряваме. Но ако правите силови упражнения 3 пъти седмично, ще добавите около 1,5 кг мускулна маса 3а 3 месеца. Това ще подобри и метаболизма ви с 6-7%. За да сте стройни и с добре оформена мускулатура, правете кардио тренировки 3 пъти седмично, но добавете 2 или 3 силови. Опитвайте се да обхванете всички мускулни групи през седмицата. Правете 1 или 2 серии от 8-12 повторения на всяко упражнение.

Повишавайте тежестите. За да заздравите мускулите си, са ви необходими по-големи тежести от килограмите, с които сте свикнали. Започнете с гири или дъмбели om 1-2 кг и постепенно увеличавайте натоварването. Така мускулите ви ще се развиват до нивото, което ще ви задоволи. Най-добре изберете тегло, което може да вдигнете 10-15 пъти, преди да се изморите. Природата е направила така, че жената да не може да стане прекалено мускулеста, освен ако не взема стероиди. Ако отдавна не сте тренирали, не започвайте с тежките дъмбели или лостове. Това може да доведе до контузии. Не правете упражненията в бързо темпо, съветва списание „За жената“.

Не тренирайте близо : разположени мускули. Смята се, че ако се тренират близо разположени мускули като бииепс и трииепс, натоварването в тази зона ще е прекалено голямо. Затова тренирайте в един ден бицепс и гръб или трииепс и гърди“, казва шампионката и инструктор по фитнес Анн-Джи.

Много жени имат слаби гръбни мускули, заради работата на компютър по цял ден. Ако сте на бюро от 9 до 17 ч, спазвайте съотношение 2 към 1, когато тренирате вашия гръб и гърди, т.е ако правите 10 повторения на упражнение 3а гърди, направете 20 3а гръб.

Спортуването на празен стомах няма да изгори повече калории. Разпространено схващане е, че ако тренирате, без да сте яли тялото ви ще превърне излишните натрупвания в енергия. Точно обратното е. Ускорявате метаболизма си и изгаряте повече мазнини, когато се упражнявате, след като сте закусили. Затова хапнете половин час преди тренировка кисело мляко и банан, кисело мляко и овесени ядки или нещо друго, но леко. Час-два след тренировка отново хапнете лека здравословна Закуска и останете в движение колкото е възможно по-дълго.

Не тичайте бързо. Не включвайте бягащата пътека на бърз режим. Така няма да изразходите повече калории. Когато темпото е по-бавно, ще бягате по-дълго.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *