Преди спортуването: малки цели, големи постижения

Уверете се, че травмата от срещата със заледения тротоар преди няколко месеца не е оставила по-сериозни следи върху ставите ви

 

спортуване

Проследете дали сърцето работи в правилния ритъм и дали дробовете имат готовност да дишат под пара. Не от излишна хипохондрия, а от профилактични съображения за Здравето и като мярка за сигурност срещу пролетните натоварвания, с които сте намислили да стреснете организма си. А той със сигурност ще изпадне в ужас, ако скочите от дивана направо на бягащата пътека.

Не бързайте още с първите пролетни лъчи да си поставяте голямата задача – да свалите излишните килограми, и то по възможно най-бързия начин. Преди тялото ви да окаже съпротива, а мотивацията ви удобно да се оправдае с пролетна умора, съставете си план как да влезете във форма. Решете първо с какъв тип активност ще се заемете, колко пъти седмично ще спортувате и с каква продължителност. И най-вече кога започвате. Обещайте да се придържате към плана и си подарете нов екип за подсещане. А за да не търсите вратички за измъкване, накажете се предварително с покупка на абонамент за залата или за басейна поне за месец напред. Така ще имате сериозна причина да не кръшкате. Може и да си вземете приятел. За морална подкрепа и за споделяне на умората, а защо не и за обсъждане на съседа по кростренажор.

След като сте заковали плана на стената, започнете постепенно да влизате във форма. Ставайте от стола всеки път, когато мобилният ви телефон звънне, и се разхождайте, докато разговаряте. Регулярните кратки разходки по време на работа съкращават с 25% шансовете сантиметрите около талията да се задържат трайно там. Увеличете задължителния си дневен прием на пресни плодове и зеленчуци поне с още една порция. Хапвайте плодове за десерт след вечеря, ако не може да устоите на изкушението да посягате към сладоледа или шоколада преди сън. И не забравяйте да ходите пеш. Разсейването покрай витрините в мола не се брои. Вървете до работата в леко забързано темпо. Или паркирайте колата възможно най-далече от офиса. Така гарантирате на тялото си упражнения поне два пъти дневно.

Създавайте си трудности – качвайте се по стълбите, пазарувайте от по-далечния магазин. От време на време обличайте вкъщи новия екип за спорт и ако ви се прииска да поскачате, възползвайте се. Струва си дори за 5 минути на ден. Най-важното е да влезете във форма, за да може да спортувате. Пълноценно и активно. За да не ви се види твърде стръмно стръмното, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *