Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шест причини да умрем преждевременно – ето кои са!

Експерти на Имперския колеж в Лондон изчислиха, че за 15 години човечеството е могло да предотврати 37 милиона случаи на преждевременна смърт. Това би могло да се случи, ако бъдат победени шест основни фактора.

overweight-s-7f73a4a3Уви – хората продължават да си въобразяват, че ранната смърт ще застигне когото и да било, но не самите тях!

Изследване, публикувано в списание The Lancet описва въпросните фактори, които стават причина за тежки заболявания и ранна смърт. Това са сърдечно-съдовите болести, заболяванията на белите дробове, ракът и диабетът.

Ако човечеството не промени отношението си към причинителите на тези заболявания, рискът ще нараства още повече и към 2025 година от тези четири типа страдания ще умрат 38.8 милиона души. Това е с 10.5 милиона повече в сравнение с 2010 година, отчитат от medikforum.ru. Авторите на изследването са приложили различни модели на съотношения между смъртността и рисковите фактори в различните страни – така са успели да изчислят какво количество животи биха могли да се спасят за периода 2010 – 2025 година.

За да се промени качествено ситуацията е необходимо да се изпълнят условия към шестте рискови фактора, причиняващи най-често четирите групи заболявания:
Необходимо е:

* Да се намали пушенето с 30 до 50%;
* Да се съкрати употребата на алкохол с 10%;
* Да се редуцира консумацията на сол с 30%;
* Да се овладее и намали високото кръвно налягане с 25%;
* Да се блокира епидемията от затлъстяване в световен мащаб и свързания с него * бум на диабет от втори тип.

Ако всички тези показатели на рисковите фактори бъдат постигнати, човечеството ще постигне впечатляващи резултати в ограничаването на преждевременната смърт. При мъжете този процес ще бъде съкратен с 22%, а при жените – с 19%. Във възрастовата група от 30 до 70 години ще бъдат спасени 16 милиона души, а над 70 години – още 21 милиона.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *