Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Да отложим старостта с орехови ядки!

Ако обичате да похапвате орехови ядки – вие сте открили начин да отложите старостта! Учени от Бостън твърдят, че консумацията на тази храна удължава живота.

orehiУчените са установили, че ако всеки ден се изяждат ядките на няколко ореха, рискът от смърт поради някаква болест намалява с около 20 процента. Това е потвърдено от мащабно изследване върху диетата, начина на живот и здравния статус на жени и мъже с различно социално положение и възраст.

В хода на изследването били направени любопитни наблюдения, описват от medikforum.ru. Оказва се, че любовта към орехите е свързана с някои много полезни за здравето и живота навици. Хората, които редовно си хапвали орехи, били по-стройни, по-често се занимавали със спорт, по-рядко пушели и дисциплинирано гълтали витамини. Освен това в менюто им редовно имало достатъчно плодове и зеленчуци.

Изследването потвърдило връзката между употребата на орехи и продължителността на живота. У хората, които изяждали по трийсетина грама ядки на десет дни, рискът от преждевременна смърт намалявал със 7%. Порция ядки веднъж седмично редуцирала риска с 11%. При 2-4 пъти рискът намалявал с 13%, а при 5-6 пъти – с цели 15%. Най-добре ефектът се проявявал при онези хора, които имали орехите във всекидневното си меню.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *