Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Научете се да мислите положително с помощта на тези упражнения

Съществуват множество упражнения, с помощта на които можете да преобразувате пасивните мисли в активни, а отрицателните – в положителни

положително мислене

При това не се изискват някакви специални условия: подходящо е и работното място в момент на кратък отдих или обедна почивка.

Първа серия

Тези упражнения ще ви научат да се концентрирате, ще ви подарят власт над тялото и разума. По време на заниманията се старайте да се изолирате от странични размисли и да се съсредоточите изключително върху това, да изпълнявате упражненията с максимална точност. Ако това ви се стори трудно, представете си, че излишната мисъл е балон, устремяващ се нагоре -пуснете го да отлети.

1. Седнете в удобно кресло с гръб към светлината, отпуснете се напълно, по възможност „изпразнете“ главата си и се опитайте в продължение на пет минути да не мърдате. Ако неволно трепне пръстът или бузата ви, ще трябва да започнете упражнението отначало.

2. Изправете се с ръце покрай тялото и в течение на пет минути гледайте, без да мигате, в една точка на нивото на очите или малко по-високо. Трябва да издържите няколко секунди – за начало това е добър резултат.

3. Седнете на края на стола, изправете гърба, повдигнете дясната ръка на нивото на рамото и след това я опънете встрани с дланта надолу. Обърнете главата в същата посока и внимателно се вгледайте в нокътя на средния пръст. Следете ръката ви да не трепери.

За начало се ограничете с една минута, като постепенно достигнете до пет. Направете същото и с лявата ръка. Ако ръката ви започне да трепери, ще трябва да повторите упражнението.

4. Повторете предишното упражнение, но се „въоръжете“ с чаша вода. Старайте се повърхността на водата да остава спокойна.

5. Изправете се, опънете напред десния крак и погледнете пръстите си. Опитвайте се да го държите стабилен, да не трепери. Не забравяйте и за левия крак.

Втора серия

Тези упражнения ще ви научат да контролирате собственото си тяло и мислите си.

1. Седнете пред масата, поставете ръце върху нея до лактите и свийте юмруците. Насочете цялото си внимание към юмрука и без да бързате, един по един, разтваряйте пръстите, като започнете от палеца. След това бавно ги свивайте. Изпълнявайте упражнението по пет пъти за всяка ръка, като избягвате резките движения и следите пръстите ви да се движат равномерно.

2. Сплетете пръстите на ръцете и въртете свободните палци един около друг около сто пъти. Движенията трябва да са плавни.

3. Поставете ръце на коленете с дланите нагоре. Всички пръсти освен показалеца свийте в юмрук. Съсредоточете цялото си внимание към върховете на показалците и започнете да ги мърдате встрани.

4. Седейки,изправете напред дясната ръка и десния крак. Едновременно ги люлейте в течение на пет минути. Повторете упражнението и с лявата ръка и левия крак.

Трета серия

Тези упражнения ще ви научат да подчинявате вашите мисли на волята си и ще ви помогнат да развиете образното мислене.

1. Седнете пред картина или статуя и я разглеждайте бавно и подробно, като отхвърлите страничните мисли и се вглъбите само в детайлите на това, което съзерцавате. Отделете на упражнението от 5 до 15 минути.

2. Вземете някакъв не-интересен предмет: химикалка или молив. Съсредоточете върху него цялото си внимание и 5-15 минути мислете за него всичко, което ви хрумне.

3. Сложете някакъв блестящ предмет на нивото на очите, като всецяло се концентрирате върху него, и посочете качествата, които ви липсват или бихте искали да развиете у себе си: доброта, търпимост, смелост и т. н.

4. Помислете за това качество без помощта на блестящи „помощници“. Например не ви достига смелост. Представете си тази дума, написана с едри букви, след това – с малки, и накрая – с още по-малки.

Малко търпение и скоро мислите ви ще престанат да бъдат неуправляеми демони, населяващи ада на вашата душа, и ще се превърнат във верни слуги и добри лечители, способни да внесат в живота ви удовлетворение и радост, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *