ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доказано! Кафето помага срещу Алцхаймер

Редовното пиене на кафе помага срещу Алцхаймер, доказват нови проучвания

Учени от Франция направиха проучване, при което установиха, че редовото пиене на кафе помага против Алцхаймер. Достатъчно е дори в умерени количества. Екипът от учени с автор Давид Блум провели експеримента във Френския институт по здравеопазване с мишки. Те забелязали, че кофеинът предпазва от някои мозъчни болести като към тях спада и Алцхаймер.

При заболелите от Алцхаймер се наблюдава намаляване на умствените способности, което се дължи на анормални протеини наречени тау в клетките на мозъка, освен тях, както се знае от преди и на натрупване на алуминий, дори и в малки количества това води до появата на болестта. След като се натрупа протеинът тау, мозъчните клетки започват да дегенерират. Редовното пиене на кафе забавя деменцията и риска от появата й, благодарение на кофеина, пише БТА. Влиянието на протеина тау, обаче е ново откритие, за него не се знаеше досега.

Алцхаймер
Кафето помага при Алцхаймер

Изследователите са констатирали, че 0,3 грама кофеин на ден изпит с 1 литър вода предотвратява деменцията и някои форми на протеина тау. Мишките участвали в експеримента са били разделени на 2 групи. Едната група вземала кофеин през устата, а другата не вземала. В продължение на 10 месеца, тези които не вземали кофеин развили по-значима загуба на паметта и дегенерация на мозъчните клетки в сравнение с другите, които са вземали. Първата група развили невродегенеративно заболяване свързано с количеството на протеина тау.

По принцип кофеинът е вреден за здравето и особено за мозъка, но ето че това откритие показва влиянието му в полза на здравето чрез намаляване нивата на този протеин тау, благодарение на което помага срещу Алцхаймер.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *