Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекари водиха битка за спасяването на живота на родилка и бебето й

Когато извадили бебето й, тя била в клинична смърт и кървяла отвсякъде, но била спасена по чудо

Родилка е била с опасност за живота, но благодарение на лекарската намеса тя е била спасена и заедно с нейния живот и този на бебето й. Два човешки живота спасили лекарите от Варна и това им е струвало много усилия, докато денонощно се борили за тях. Животът им е бил на косъм, защото лекарският екип е имал само няколко минути време за реагиране в началото.

лекари родилка бебе
Лекари водиха битка за спасяването на живота на родилка и бебето й

27-годишната Павлина е била в родилното и й предстояло второ раждане. Внезапно през нощта тя припада, понеже е получила навлизане на околоплодна течност през един кръвоносен съд, който се спуква в момента преди припадането и това е било причината. Такива инциденти се случват рядкоем, но почти винаги завършват със смърт. За нейн късмет д-р Георгиева е била близо до нея и веднага започнала да й дава първа помощ. Извикала и реаниматорите и така през първите 6 часа започнала битката за спасяването на нея и на детето й. Павлина изпаднала в клинична смърт, отвсякъде кървяла, успели да извадят бебето й с цезарово сечение със специален апарат. Родилката получила амниотичната емболия и битката за живота й продължила цели 8 дни, след които тя идва в съзнание, но с малко загуба на паметта. За съжаление за нейното спасение се наложило да й изрежат матката и поради обилното кървене са й прелели 10 литра кръвни продукти, за което 20 нейни близки са дали кръв.

Началникът на родилното отделение д-р Милко Папазов в болница „Света Анна” във Варна казва пред вестник „Доктор”, че в неговата практика досега не е имал подобен случай, четем в „Блиц“. При диагноза амниотичната емболия смъртността е 95%. За спасяването на живота на родилката са били използвани специални ампули от 2 мг за такива случаи, всяка една струваща 2300 лева и общо болницата е направила разход 20 000 лева, без да се смятат усилията на лекарския екип. От тези разходи на болницата едва 6800 лева се поемат от Здравната каса.

Д-р Папазов накрая казал, че най-важното нещо е човешкият живот, той цена няма, но струва много пари и това трябва всички да го разберат. Двата човешки живота били спасени като по чудо.

 

 

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *