Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

През какво предстои да мине една родилка?

Каквото и да се случи, родилките трябва да знаят, че до тях има надежден и квалифициран екип

Родилките не са сами при раждането, с тях е цял екип от добре обучени специалисти – лекар акушер-гинеколог, анестезиолог, акушерки. И понеже страхът е по-малък, когато знаеш “ от първа ръка“ какво ти предстои, Мариана Ковачева, акушерка в столичната болница „Токуда“ представи накратко отделните моменти, през които предстои да премине една родилка.

Нормалното раждане представлява серия от продължителни, постепенно засилващи се маточни контракции, които водят до разширяване и изглаждане на маточната шийка. Това позволява на плода да се придвижи по посока на родовия канал и да се роди. Маточната шийка е най-долната част на матката; тя предпазва плода и придатъците му от изпадане. Пълното разширение на маточната шийка е 10 см. Това разкритие позволява главичката на бебето да премине през родовите пътища.

В началото контракциите са като едно неприятно усещане, както при менструация, обяснява акушерката. Така е, общо взето, до получаването на 4 см разкритие.
Но понякога в дните преди раждането жената може да има контракции на 10-15-30 минути. Те обаче спират и тя може примерно да се наспи или поне да дремне 3-4-5 часа, след което отново може да я преболи и пак да спре. Контракциите, с които започва раждането, са нещо, което вече е трайно, засилва се и зачестява, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *