ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това са 5-те най-полезни напитки на планетата

Когато сте жадни не бързайте да се нахвърляте веднага на соковете и газираното, които са наблъскани с химикали и калории. Вместо това изберете някоя от напитките, които ние ви предлагаме и ви гарантираме, че тялото ви ще се влюби в тях.

Най-полезните напитки,

1.       Вода

80 % от телата ни са съставени от вода! Това число вероятно променя представите ви за това, колко е важна водата, затова повече от всяка друга напитка трябва да пиете вода. Приемайте я под всякаква форма, но чиста е най-полезна. Водата помага на работата на стомаха и червата и благодарение на нея по-лесно се усвояват витамин С и В, които пък изхвърлят токсините и изграждат голяма част от кръвта. Правилото е да се пие по една чаша вода на всеки час, ако почувствате жажда, значи вече сте закъснели и тялото ви е дехидратирано. Ако сте се потили много през деня или сте пили кафе или алкохол, трябва да увеличите броя на чашите, защото тези напитки са дехидратиращи. Ако не мижете да пиете токова количество само чиста вода може да добавите и резен лимон, краставица или листенца мента.

2.       Сок от нар

Нарът е много витаминозен плод, пълен с антиоксиданти, а те се борят с инфекциите, сърдечно-съдовите заболявания и различни видове рак. Една чаша на ден е достатъчна и отново е за предпочитане да си го направите сами, вместо да взимате готови, в които има голямо количество оцветители и изкуствени подсладители.

3.       Зелен чай

Отново предимството тук е огромното съдържание на антиоксиданти. Този чай засилва метаболизма, защитава зъбите и венците, подпомага при борбата с инфекции. С малко лимон и лед, се превръща в предпочитана напитка за разхлаждане в летните жеги.

4.       Сок от цвекло

Тази напитка е сериозно препоръчвана за хора с високо кръвно, защото го понижава и дава много енергия. Дори има изследване, която потвърждаха, че хората, които пият по чаша сок от цвекло на ден са 16% по-работоспособни. Подходящ е и са хората от третата възраст, защото засилва притока на кръв към мозъка, която предпазва от развитите на деменция и болестта на Алцхаймер.

5.       Айран

В киселото мляко се съдържат куп полезни вещества като  пробиотици, които подобряват работата на червата, магнезий, протеини, витамин B12, калций. Нискомаслените млека, които не съдържат захар са за предпочитане.

 

 

 

Напитка от домати и кисело мляко заздравява костите

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *