ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кората на нара е лечебна, помага при болни бъбреци и проблемна кожа

kora ot narНарът е много полезен за здравето, тъй като е богат на витамини. Кората на червения плод, която всички изхвърляме, е не по-малко полезна и помага при различни здравословни проблеми.

Болни бъбреци

Ако имате възпалително заболяване на бъбреците, можете да си направите отвара от кора на нар по следния начин: намачкайте около 2 супени лъжици кора от нар, залейте го с 250 мл вряща вода и го варете в продължение на половин час. Прецедете и излейте вода до първоначалното количество. Пийте преди всяко хранене по 50 мл.

При махмурлук

Сложете 2 с.л. наситена кора в 250 мл вряща вода. Варете на умерен огън около 30 минути. След като стане готово, сложете 1 с.л. мед. Пийте на малки глътки през целия ден.

Кожни заболявания

Ако страдате от черни точки и гнойни пъпки, можете да си направите специална маска, ползвайки кора на нар. Пасирайте кората на един плод и го запържете съвсем леко с чисто краве масло за 5 минути. Съхранявайте сместа в хладилник, ползвайте при нужда. Не е препоръчително да се мажете с него повече от 2 пъти на седмица.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *