Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10-те най-популярни форми на алтернативна медицина – част 1

За тези, които страдат от инвалидизиращи болести и лекарите не могат да ви предложат лечение, алтернативната медицина може да даде някакво облекчение.

Дори здрави хора могат да участват в практики като йога, хомеопатия или акупунктура, за да се опитат да управляват своето здраве по-холистично и да избягват химикалите, използвани в стандартните лекарства.

10. Хомеопатия

Ако поглъщането на малко количество от вещество може да доведе до редица симптоми при здрав човек, може ли същото вещество да се използва за лечение на тези симптоми при страдащ от заболяване? Практикуващите хомеопатия мислят така. Разработена в Германия преди повече от два века, хомеопатията се основава на идеята, че „подобното се лекува с подобни“, което означава, че веществата, които ви рламян болен също могат да ви помогнат да се чувствате добре.

9. Хипноза

Хипнозите насочват пациента към променено състояние на съзнанието, а след това му помагат за подобряване на здравето му. Тя отдавна се използва, за да помогне на пациентите да спрат да пушат, да губят тегло и при лечение на безсъние. Това лечение успява да помогне да намалите стреса, да управлявате болката при главоболие, зъбобол и раждане. Въпреки че учените знаят малко за това как работи хипнозата, проучванията показват, че тя създава биологична реакция в тялото, включително стимулиране на нервната система.

8. Йога

Ако някога сте протягали и отпускали мускулите си в йога клас във фитнеса или в местното студио за йога, може би сте забелязали подобрението във вашата гъвкавост и кръвообращението. Но знаете ли, че йога предоставя също така някои сериозни ползи за здравето? Проучванията показват, че редовното практикуване на йога намалява стреса, облекчава депресията и помага за контрола на високото кръвно налягане и диабет. Също така помага за намаляване на възпаленията, подобрява симптомите на астмата, облекчава болките в гърба и дори пази сърцето ви здраво с течение на времето

7. Управляеми образи – визуализация

Визуализацията или управляемите образи, е практика, която се използва при пациенти с ракови заболявания, инсулт и тези, които страдат от тревожност и стрес. Лекарите насочват пациентите да се съсредоточат върху специфично изображение или концепция за подобряване на връзката между ума и тялото. В медицинските изследвания, скенер на мозъка на пациенти, които следват тази практика показват, че визуализиращата дейност насърчава същата активност в мозъка все едно се осъществява дейността. Това дава силни доказателства, че използването на управляеми образи може да помогне на пациентите с инсулт да научат основни действия или за лечение на пациенти, страдащи от посттравматично стресово разстройство. Изследователите, също така, се надяват, че техниките за визуализация могат да направят процеса на лечение на рак по-лесен.

6. Аюрведа

Хората в Индия са се позовавали на древната практика на Аюрведа в продължение на хиляди години, за да предотвратяват и лекуват заболявания. Аюрведа практикуващите използват билки, диета, дишане, масаж и медитация, за да се третира цялата личност и да се възстанови равновесието в организма. Те се фокусират върху поддържането на здрава прана – жизнена енергия, която споделя много общи характеристики с Ци (Чи) от китайската медицина. Лошо управляваната прана се смята, че причинява заболявания. Тези заболявания могат да се лекуват само чрез преустройство на ума, тялото и духа, за да се възстанови баланса на праната.

Продължение…

 

Природни методи за лечение на цистит

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *