ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

10 форми на алтернативна медицина – част 2

За тези, които страдат от инвалидизиращи болести и лекарите не могат да ви предложат лечение, алтернативната медицина може да даде някакво облекчение.

Част 1

5. Масаж

Масажът се превърна в основна част от съвременния начин на живот, но малцина го признават за легитимно медицинско лечение. По време на масаж, терапевтите манипулират мускулите за облекчаване на болките и напрежението, но някои видове масаж може също да помогнат за подобряване на различни други заболявания. Някои видове масаж облекчават симптомите на рак и помагат за намаляване на силна болка от фибромиалгия.

4. Медитацията

Много хора са опитвали медитация в някакъв момент от живота си, което я прави една от най-широко практикувани форми на алтернативната медицина. По време на медитация, пациентите се фокусират върху бавно дишане и повтаряне на една фраза, като мантра, за да изчистят съзнанието си от други мисли. За по-голямата част от практикуващите, медитацията осигурява безплатен, персонализиран и универсален метод за освобождаване от стреса, който може да се извършва почти навсякъде и по всяко време. За други, тази практика може да има и дълбоки последици за здравето. И изглежда, че има все по-голям брой научни доказателства в подкрепа на нейната ефективност.

3. Хиропрактика

Хиропрактиците подравняват костите, ставите, мускулите и гръбначния стълб за подобряване на здравето и облекчаване на болката. Утвърдени научни изследвания подкрепят използването на гръбначния манипулация за лечение на болки в гърба и врата. За един по-цялостен подход, помислете за остеопатична гръбначна манипулация. Лекарите в тази област съчетават традиционните техники на хиропрактиката с хомеопатия за лечение на цялото тяло.

2. Фитотерапия или билкова медицина

Много от витамините и хранителните добавки, които взимате всеки ден имат своите корени в древната китайска медицина или други алтернативни медицински лечения. Някои добре утвърдени научни изследвания подкрепят използването на много от популярните билкови лекарства. Например, рибено масло е доказано, че намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, а също може да помогне за лечение на артрит и депресия. Чесънът може да намали риска от рак или сърдечно-съдови заболявания и да помогне за понижаване на холестерола, а женшен предоставя важни ползи за сърцето и за тези, които страдат от депресия.

1. Акупунктура

Акупунктурата датира от хиляди години в Китай и други азиатски държави, но в последно време набра скорост като утвърдена медицинска практика и в други части на света. Обучените практикуващи използват малки, тънки игли, за да манипулират естествения енергиен поток на тялото, или Чи (произнася се „Ци“). Чрез въвеждане на тези игли в повече от 400 специфични точки на тялото, акупунктурата може да пренасочи Чи за лечение или предотвратяване на определени медицински условия. Ако предпочитате вашата Чи да бъде балансирана без игли, опитайте акупресура, която разчита на масаж или натиск, вместо на проникване.

 

 

Акупресура, йога и хомеопатия при менструални проблеми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *