Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хомеопатични лекарства против обриви

Обривите често са причинени от контакт с дразнещо вещество. Някои от тях имат вирусни причини (като шарка), а други са причинени от лекарства, химически вещества, съставки на ваксини и имунизации.

Ако е възможно, причината за обрива трябва да се определи и да се отстрани. Хомеопатичните лекарства могат да бъдат полезни в много случаи за успокояване на сърбежа, възпалението и дискомфорта.

Apis Mellifica: Когато един обрив е резултат от алергична реакция и е съпроводен със сърбеж, парене, смъдене – това лекарство може да бъде полезно. Кожата е подута и може да има зачервяване на клепачите. При този обрив се получава облекчение от слагане на лед и обливане със студена вода.

Graphites: Помага при обриви, от които се отделят капки лепкава течност със златисто-меден цвят, влажни, покрити с кора, напукана и суха кожа. Сърбежът е силен и става по-лош през нощта. Не действа при други симптоми.

Natrum Muriaticum: Това лекарство често е полезно за хора с хронични обриви по края на окосмената част на главата или в гънките на коленете и лактите. Кожата е мазна в повечето области, но обривът изглежда сух и лющещ се. Сърбежът често става по-лош при физическо натоварване и човек може да се почувства по-зле, когато е на слънце. Natrum Muriaticum също може да помогне, ако обривът избухне по време на емоционален стрес, особено скръб или романтично разочарование. Човек, който се нуждае от такава защита често има предразположеност към херпес и ювенилно акне.

Rhus Toxicodendron: Прави се от отровен бръшлян и трябва да се предписва само от лекар. Използва се против обрив, който изгаря и сърби интензивно. Получава се значително подобрение при къпане с топла вода, имате чувство на нервност и искате да се разхождате постоянно.

Sepia: Суха кожа с люспест червеникав или кафяв обрив предполага необходимост от това лекарство. Най-често засяга ставите, областта зад ушите, колената и глезените. Симптомите се влошават в късния следобед и вечер, както и при студено време. Sepia е добро лекарство за лечение на псориазис.

Urtica Urens: Обриви, които приличат на копривна треска, с петна, които жилят и горят интензивно, могат да се успокоят от това лекарство.

Този материал е с образователна цел и ние не ви препоръчваме да се лекувате сами, използвайки тази информация. Намерете лекар-хомеопат, който да ви назначи необходимото лечение.

 

 

Алергична съм!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *