Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билка измества антибиотици и е полезна при рак

Английски учени проведоха изследване и откриха в билката риган вещество способно да замества антибиотици и е полезно при рак

Откритото вещество в билката риган се нарича карвакрол. Той присъства и в други растения, способно е да убива паразити и се преборва добре с инфекции. Освен като подправка в кухнята, ригънът може да се ползва и като лекарство. От него може да е по-изгодно да се добива карвакрол, отколкото от други растения. Това вещество има ефектът на 20 антибиотика и може да се използва вместо тях.

риган рак
Английски учени проведоха изследване и откриха в билката риган вещество способно да замества антибиотици и е полезно при рак

То спада към групата на монотерпеноидните феноли. В продажба по аптеките е пуснато шишенце от 30 мл с карвакрол, съдържащ 80% от него. Той намира приложение срещу не малко паразити, гъбички, бактерии и е силен антиоксидант. Може да се направи сравнение с други растения също притежаващи антиканцерогенни свойства. Един грам риган е по-силен антоксидант от боровинките 4 пъти, от ябълките 42 пъти и от портокалите 12 пъти.

И още едно важно лечебно свойство притежава карвакролът – той убива причинителят на антракс – бацила Bacillus anthracis, а най-новото му приложение за здравето е като заместител на определени антибиотици.

Едно друго вещество в билката риган също има антиоксидантно действие и това е рузмаринската киселина. С това риганът е полезен при болести предизвикани от свободните радикали в това число и рак и против стареенето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *