Заболяване на лимфните възли се лекува с риган

Градински риган от последната реколта се напълва в бутилка до гърлото, залива се с дървено масло и се оставя 10 дни да престои или близо до печката. С това майораново олио, както и с мехлем от невен или олио от жълт кантарион се мажат заболелите жлези.

Пресни листа от остролист или широколист живовляк, както и листа от лопуш (лопушът е към семейството на подбела, големите му шапковидни листа се срещат край речни наклони и влажни горски окрайнини.) Прясно еньовче или пресни дръжки от листа от невен се стриват върху дъска с точилка. Листата трябва да се разтриват влажни, тъй като водата помага за изтеглянето на сока от тях. Редувайки ги, кашите от листа се налагат върху пострадалите лимфни жлези. Болният сам ще осети коя от кашите му се отразява най благоприятно.

Ако вече е направена операция се налагат наред с кашите четиричасови компреси с шведска горчивка, може и разтривки с нея, и запарващи компреси от хвощ винаги 2 часа в леглото. Вътрешно непременно трябва да се взимат по 1 или 2 литра чай от сместа на: 300 г невен, 100 г хвощ, 150 г бял равнец и 100 г коприва. На четвърт литър вода се взима препълнена супена лъжица от билковата смес. Същото е и при трите супени лъжици шведска горчивка, препоръчвани на лечение на преди това споменатите болести не бива да се подминават без внимание.

При злокачествено заболяване на лимфни жлези се стига много често до твърди отоци по ръцете или краката, до така наречения елефантиазис (слонска болест). Ръцете и краката започват силно да подпухват стават безчувствени и твърди, болният има чувството че болните крайници висят като дърво на тялото му. В този случай могат да се налагат горепосочените листни каши, като се започне от жлезите кашата може и да покрива и подутите места. Неповторими в този случай са обаче листата от ливадния страшник едно жилаво сенниково растение с белезникави, понякога блестящи в светлорозово цветове, което се среща по ливади, влажни пасища, поляни слогове и сенчести шубраци. С своите подобни на мечи лапи петкратно и повече назъбени листа растението стърчи над останалите шубраци по поляните и слоговете. Листата са известни като чудесна храна за зайците. Листата се берат в по голямо количество, измиват се и във влажно състояние се стриват с точилка, налагат се за през нощта и се превързват добре. Те като с магическа пръчка донасят на болният облекчение в безнадеждното му положение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Заболяване на лимфните възли се лекува с риган

  1. Pingback: Билка измества антибиотици и е полезна при рак

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *