Дете на 4 години е умно, колкото великия Айнщайн! Прочетете уникалната му история!

genii4-годишно англичанче изуми света с коефициент на интелигентност колкото на великия Айнщайн. За крехките си години Шъруин Сараби е прочел цели 1032 книги. Заради високите IQ резултати детето стана член на най-престижното общество на гениите HELLIQ. В него влизат само 85 суперумници от цял свят, а сега към тях се присъедини и малкото англичанче. Още на 3 г. хлапето става един от най-младите членове на „Менса“. Там обаче могат да влязат два процента от хората по света, докато нужния интелект за клуба на гениите HELLIQ притежават едва 0,003 процента. Така че Шъруин безспорно тръгва по стъпките на Айнщайн, и то доста уверено. Неговият коефициент на интелигентност от 160 точки го изстрелва на върха – в света като него има само един процент гении, пише „Телеграф“.

На 2 г. Шъруин се научава да брои и чете, запаметява имената на всички държави, националните флагове, а също и планетите в Слънчевата система, частите и органите в човешкото тяло. Наясно е с Менделеевата таблица. Майка му, Аманда Сараби, бивша начална учителка, разказва, че детето можело да намери на глобуса всяка страна и да открие знамето й. Научил не само кой орган в тялото къде е, но и каква е функцията му.dete

„Познанията му са фантастични – гордее се майката. – Той знае всичко. Не прилича на останалите 4-годишни деца.“ Споделя, че никога не го е принуждавала да учи каквото и да било, той сам се интересува. „Шъруин често идва да ме пита за различни нeща, а аз му обяснявам възможно най-добре.“ Понякога дори и аз не зная отговорите и му признавам, а той се чувства много щастлив“, разказва Аманда. Бащата на Шъруин се занимавал с мениджмънт, докато не преживял инцидент, и сега е трудоустроен. И двамата с Аманда се определят като добре образовани, но не чак свръх, какъвто е синът им.

На година и половина хлапето спряло да гледа телевизия, най-вече обичайните детски филмчета. Предпочитало новинарските емисии, прогнозата за времето му е любимата. Иначе Шъруин обича да играе като нормалните деца – навън с връстници или с играчките у дома. На 3 години Шъруин започва да учи в частно училище в Западен Йоркшир, където за него е създаден специален образователен план. Вече се готви за изпити и смята да атакува университета.

Гениалният Шъруин има своя страница във Фейсбук, в която пуска снимки и статии за себе си. Момченцето е снимано как свири на пиано. Той е на „ти“ с компютрите още от 18-месечна възраст, когато започва да използва образователни апликации за айпада си.

sharuinbЗа пръв път необичайната любознателност на Шъруин забелязали, когато бил на 18 месеца. В началото родителите си мислели, че е нормално за деца на тази възраст, близки и приятели обаче им отворили очите за разликата. На 3-годишна възраст правят тест на Шъруин по скалата на Векслер и неговото IQ е 136. Резултатът му е доста висок в сравнение с останалите деца, които стигат най-много 100 точки. После умничето влиза в „Менса“, където само стотина са на възраст под 10 г.

Невероятния коефициент на интелигентност на Шъруин мери психологът д-р Питър Конгдън. Експертът отбелязва, че IQ на малчугана е минимум 160 – колкото на Айнщайн, но може да стигне и повече, тъй като настоящите тестове не могат да отчитат интелект, надхвърлящ тази стойност. Умствената възраст на Шъруин е 8 години и 9 месеца – двойно по-голяма от действителната му, смята още психологът. Според него интелектът на мъника е повече от необичаен.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Дете на 4 години е умно, колкото великия Айнщайн! Прочетете уникалната му история!

  1. Веско Италия каза:

    1032 книги да се прочетат за 2 години /730 дена / се пада по книга и половина на ден …значи или книгите са от по 20-ина страници , или се „четат“ между редовете … казва се , че Вундеркинда / нямам нищо лично или против / се занимава и с доста други неща , освен четенето на книги …интересно по колко часа спи ?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *