Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли какво е Гещалт терапия?

Гещалт терапията е наука за творческото приспособяване на човек към обкръжаващата го среда

geshtalt_terapia
Основана е още в началото на XX век от немския психиатър Соломон Пърлз, който твърди, че мястото, което даден човек заема в пространството, е определящо за личността му.

Хората, които си избират място до стената или в някой ъгъл в офиса, а вкъщи се застопоряват най-често пред телевизора или зад масата за хранене, се нуждаят от подкрепа. В същото време този избор може да е свързан с желание максимално да се контролира обкръжаващата обстановка. Стената зад гърба може да е Знак за максимална концентрация.

Некомфортно в ъгъл се чувстват тези, които в детството си често са били наказвани. Човек, който обича да сяда в центъра, е надежден партньор.

Ако пък сте на гости и домакинът ви предлага да заемете място с гръб към повечето присъстващи или близо до входната врата, това издава подсъзнателното му желание да ви пренебрегне или да ви потисне.

Освен това според гещалт терапията,е важно не само мястото, което избирате, но и колко дълго го правите. Хората, които не бързат да седнат на първото свободно място, а обмислят къде ще им е най-удобно, са разсъдливи и внимателно обмислят всяка своя стъпка в живота. Те са и извънредно трудолюбиви. А тези, които веднага и спонтанно заемат първото възможно място, са решителни и лесно се адаптират към различните житейски ситуации, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Знаете ли какво е Гещалт терапия?

  1. Възмутена каза:

    Не разбирам как може да се публикува подобна невярна информация!!!! Първо научете правилно името на създателя на Гещалт терапията, не е Соломон Пърлз, а Фредерик Пърлз или по известен като Фриц Пърлз, заедно с жена си Лора Пърлз и Пол Гудман създават въпросната гещалт терапия, която се основава на принципите на Гещалт психологията, екзистенциализма, дзен будизма, теорията на полето на Курт Левин и на феномеологичния подход !!!!! И няма нищо общо с глупостите които сте публикували !!!! Освен това е създадена в средата на миналия век, а не в началото ! Проверявайте автори е си , достоверността на информацията, ако това което сте написали е вярно, то няма нищо общо с гещалттерапията !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *