Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 основни грешки, които се допускат при диетите

Много хора започват диета сериозно, но много малко от тях са в състояние да постигнат желаните резултати.

Дори когато си мислят, че правят всичко по силите си, нещата не вървят и те често се чудят: „Какво греша?“ За да получите отговор на този въпрос, трябва да знаете за някои често срещани грешки, които хората правят докато са на диета.

1. Пропускане на хранене

Много хора смятат, че когато са на диета, те трябва да спрат да ядат, така че очевидно нещо за тях е да пропуснат храненето. В действителност, това е най-лошото нещо, което можете да направите. Пропускането на хранене всъщност предизвиква тялото ви да натрупва повече мазнини, защото то чувства, че храната е в недостиг и трябва да започне да прави запаси. Освен това, организмът забавя метаболизма си. Най-доброто нещо е да се храните с леки ястия, около 5-6 пъти на ден, през равни интервали от време.

2. Пиенето на твърде много плодов сок

Хората смятат, че сокът от плодове е по-здравословен вариант, така че те са склонни да ги пият без задръжки. В действителност, повечето от плодовите сокове са лишени от диетични фибри и основно осигуряват калории. Ето защо, винаги е добре да ядете цели плодове вместо да ги правите на сок.

3. Промяна на начина на живот твърде внезапно

В повечето случаи на започване на диета  хората просто изведнъж планират да променят целия си начин на живот. Такива резки промени в начина на живот ви оставят стресово жаден и гладен. В крайна сметка, след няколко дни ще се поддадете на изкушението и вашата диета ще се срути. Така че ключът към успеха е да се започне постепенно – първи ден включвате едно диетично хранене, втори ден – друго и така промените ще станат постоянни.

4. Грешна концепция за количеството на калориите

Много хора смятат, че вместо да изядат пълна порция от любимата си мазна храна като шоколад или сладки, те трябва да приемат една четвърт за ограничаване на калориите и по този начин ще постигнат желаните резултати. Яденето на по-малко ще гарантира, че вие ​​ядете по-малко калории, но когато сте се насочили към загуба на тегло, вие не можете да се храните с боклуци. Мазнините са мазнини, дори ако ядете по-малко. Те се натрупват в тялото, като по този начин саботират вашата диета.

5. Избор на грешните храни                      

Вие не можете да постигнете успех с вашата диета, ако продължавате да избирате грешен тип храни, които не ви осигуряват правилно хранене. Не забравяйте, че тялото ви все още се нуждае от всички жизненоважни хранителни вещества, така че всичко, което трябва да направите е да намалите лошите мазнини.

 

 

Най-лошите диети, които трябва да се избягват!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *