Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От настроението зависи каква храна избираме

Емоционалното преяждане е известно на всички: въобразяваме си, че мазното, сладкото, калоричното ще ни успокои и ще прогони страховете и болките ни.

222Т.н. емоционално преяждане всъщност е реакцията ни да успокоим нервите си изведнъж, категорично – с храна, която в спокойно състояние не бихме избрали.

Специалисти по хранене твърдят, че това нездраво хранително поведение може да се овладее, пишат от meddaily.ru.
Много хора, изпадайки в лошо настроение, се нахвърлят на вредните продукти. Когато са в добра кондиция те са склонни да се насочат към здравословните храни. От гледна точка на еволюцията това поведение е обяснимо, а лабораторните опити го потвърждават. Така може да се направи обобщението, че хранителното поведение изцяло зависи от промените в настроението. Щом настроението се подобри, човек си дава сметка за допуснатото отклонение и търси вариант да го неутрализира чрез диета.

Когато разсъждават спокойно и планират бъдещето си, хората най-често решават да не предизвикват съдбата и болестите и избират полезни храни. Лошото настроение подтиква хората да търсят положителен баланс, като най-лесната асоциация е с приятните гастрономически преживявания. Именно това е и подтикът да се хапне нещо вредно – но много, много вкусно. Което макар и за кратко ще промени усещането, че целият свят е срещу теб.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *