Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са 3те най-здравословни комбинации на храни

По отделно някои храни са полезни, но има други, които предлагат съвършеното съчетание на полезни вещества, когато са комбинирани. Вижте кои са 3те най-полезни комбинации на храните:

1. Авокадо със зелена салата

Самостоятелно зелената салата съдържа каротеноиди, но ако към нея прибавите авокадо, то тези полезни вещества ще бъдат в пъти по-добре усвоени от организма. Това са антиоксиданти, които подмладяват организма и предотвратяват преждевременното му остаряване. Ако добавите и спанак или моркови, то процентът на усвояването им скача цели 15 пъти. Това прави тази комбинация изключително полезна за цялостната защита на оранизма.

2. Червени чушки (камби) и черен боб

Камбите са един от най-полезните зеленчуци за сърдечната система, защото засилват имунитета и подобряват усвояването на желязото в храносмилателната система. Съдържат много витамин С и ако се комбинират с храни, които са богати на желязо като черният боб, това позволява значително да се подобри усвояването на този важен елемент от тялото. Знаете ли, че е научно доказано, че жените могат да постигнат трикратно увеличение на усвояването на желязото, само като добавят 63 мл.гр. витамин С към диетата си. Това количество се равнява на една кафяна чаша червени камби и имунитетът ви вече е засилен.

3. Зелен чай в комбинация с лимон

Зеленият чай предпазва сърцето от инфаркт, защото той е сред първенците от билките, съдържащи най-високо съдържание на антиоксиданти или още наречени катехини. Ако само добавим резен лимон, то усвояването им от храносмилателната ни система скача с цели 4 пъти и всичко това в името на силното и здраво сърце.

Внимавайте с какво се храните! Вижте най-честите храните с алергени!

 

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *