ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да отслабнем с авокадо?

Употребата на авокадо в менюто потиска апетита. Това твърдят американски учени в публикация в списание Nutrition. Изследователи от университета Лом-Линд в Калифорния са установили, че авокадото намалява апетита и помага да се контролира кръвната захар.

avokadoВ научните среди се счита, че това откритие ще помогне за разработването на нови лекарствени средства срещу затлъстяване и диабет.

Както е известно, авокадото се използва при приготвянето на салати, закуски и сандвичи. Обикновено се овкусява с лимонов сок, за да се избегне бързото му окисляване. Голяма популярност има мексиканското блюдо гуакамоле, в което авокадото е основна съставка. Един среден плод съдържа около 250 калории и 23 грама мазнини, припомнят от medlinks.ru.
Някой може да си помисли, че това е натоварваща храна. Но мазнините в плода са мононенаситени – натурални и много полезни за човешкия организъм. Този тип мазнини могат да понижат стойностите на холестерина в кръвта и да намалят опасността от инсулт или инфаркт.

В по-стари изследвания е доказано, че авокадото е чудесен диетичен продукт; с негова помощ може да се отслабва, освен това той подобрява антираковата защита на клетките. В споменатото калифорнийско изследване тези възможности са потвърдени и е изяснено, че авокадото потиска апетита и с негова помощ се контролира кръвната захар.
В изследването били включени 26 доброволци с наднормено тегло. Те били разделени на три групи, като в първата храненето било стандартно, във втората участниците имали малка добавка от авокадо, а в третата всеки получил по половин плод към менюто. Тази схема била повторена многократно, за да се установят закономерности. Оказало се, че в третата група хората след хранене не търсели повече храна в рамките на следващите 3-5 часа. Всички те изпитвали ситост продължително време. Макар че авокадото вкарвало в организмите им допълнителни мазнини и въглехидрати, при никой от тях не била отчетена промяна в стойностите на кръвната захар.

Чувството за ситост е много важно в случаите, когато се стремим към контрол върху килограмите си, коментират учените. Те препоръчват на хората с наднормено тегло да си осигуряват половин авокадо на обяд, за да не търсят междинни закуски и да не страдат от глад в часовете до вечерята.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *