Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да разпознаем децата, склонни към затлъстяване

Добрият апетит у едно малко дете може да се окаже тревожен знак. Шотландски учени смятат, че това е предупреждение за бъдещо наднормено тегло.

detkoПо-категоричен белег за тревожната тенденция е аномално бързото развитие в най-ранна възраст, до навършване на 15 месеца, описват от meddaily.ru.

Наблюденията и анализите на детски здравни досиета сочат, че има деца със слаб отговор на насищането – те не спират да ядат дори когато са поели достатъчно храна. Такива деца всъщност се оказват генетично предразположени към затлъстяване. В споменатото изследване са били съпоставяни данните на близнаци от един и същи пол, които имат различни показатели на насищане и интензивност на “гладните” реакции (желание да си хапнеш при вида или аромата на храна, макар фактически да нямаш нужда от това).

Децата от близнашки двойки, които имат по-голяма сила на гладните реакции и слаби показатели на насищането, се развиват по-бързо от втория близнак. Има случаи, когато 15-месечни близнаци имат разлика в теглото с цял килограм. Съвременната педиатрия отчита детското затлъстяване като един от най-сериозните проблеми, отвеждащи към причините за сериозни заболявания на възрастните още от най-ранни години.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *