Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 от най-големите медицински лъжи в интернет

медицински лъжи, интернет, лъжа, медицина

Това твърдение се базира на наблюденията, че азиатките имат по-здрави кости от европей­ките, а рядко пият мляко или ядат сирене.

Всички известни специалисти по остеопороза са единни в мнението си, че млякото заздравява костите, преди всичко при децата и младежите. Млякото и млечните продукти са най-важният извор на калций. Но той самият не е гаранция за здрави кости. Също толко­ва важен е и витамин D, който се образува в тялото под въздействието на слънчевите лъчи. Третият фактор срещу остеопорозата е интензивното движение. Всъщност точно последните два фактора правят костите на азиатките толкова здрави.

 

Това твърдение почива на изследване на 12 британски деца, публикувано в медицинско­то списание „Ланцет“ през 1998 г. Статията твърди, че тройната ваксина срещу морбили, заушка и рубеола увеличава риска от аутизъм. Тази страшна новина кара милиони родители да изпаднат в паника и оттогава се разпростра­нява постоянно в интернет от противниците на имунизациите.

Слава богу, това твърдение се оказва не­вярно. Подробното проучване на проблема показва, че повечето деца са имали аутизъм преди имунизациите. Освен това се разбрало, че д-р Ендрю Уейкфийлд, написал статията, е имал комерсиални интереси. Той е патентовал преди това собствена, „безвредна“ ваксина срещу морбили. Заради това са му отнети лекарските права. „Ланцет“ официално се разграничава от статията за аутизма. Така че спокойно!

 

  • Диетата „Макс Планк„, която може да намерите в интернет сваля килограми за миг

Никой не знае кой е измислил диетата, която държи на белтъчините подобно на тази на Дюкан и препоръчва много месо и яйца и малко салати.

Експертите критикуват едностранното хра­нене само с белтъчини, което засилва йо-йо ефек­та. Освен това реномираният институт „Макс Планк“ няма нищо общо с диетата, напротив, именно оттам съветват да не й вярваме.

 

 

 Кое ще ни накара да си направим ваксина против грип?

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *