Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как ябълките пазят от остеопороза!

Ябълките съдържат много витамини и се считат за едни от най-полезните плодове: но това не е новина! Американски и норвежки учени установиха, че сред полезните въздействия на този библейски плод е свойството да заздравява костите.

yabylki-koshnicaЯбълките помагат на хора, които имат проблеми с гръбначния стълб или са в риск да развият остеопороза, информират от medikforum.ru. Съдържащите се в тях антиоксиданти са в състояние да оказват заздравяващо въздействие върху костите. Според учените това е свързано с подобряване на костната плътност.

Здравината на костите всъщност зависи от два вида клетки: остеобласти, които формират костната тъкан – и остеокласти, които я разрушават. Ако остеокластите са твърде активни, костната тъкан не успява да се обнови и отслабва. Ябълковите антиоксиданти неутрализират негативните въздействия на въпросните остеокласти.

Изследователите са убедени, че ябълките са особено полезни за възрастните жени – те много често са склонни да развият остеопороза. Според учените за тази група пациенти е важно да консумират червени и оранжеви плодове с кръгла форма. Този вид плодове са наситени с компоненти, които действат укрепващо на скелета – става дума за ликопин, флавоноиди, ресвератрол.

Червените и оранжевите плодове в комбинация с млечни продукти, богати на калций, подпомагат съхраняването на здрави кости.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *