Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са развенчаните митове за грипните ваксини?

Първи мит: ако се ваксинираш, няма да се разболееш

 

ваксина

В действителност може да се разболее както ваксинираният, така и отказалият се от ваксина човек. Целта на мероприятието е не да се предпазим по принцип от заболяването, а да минимализираме риска от възможни тежки усложнения.

Вторият мит се отнася до имунитета. Според някои, ако веднъж се ваксинираш, получаваш стабилна имунна защита против грипния вирус, както е в случаите с шарка например. За съжаление, това изобщо не отговаря на действителността. Първо, самият вирус на грипа постоянно мутира; второ, изкуствено създаденият имунитет „работи“ само три-четири месеца, след което изчезва. Така съществува реална опасност човек да преболедува няколко пъти за един сезон.

Третият мит се отнася до финансовата страна на въпроса. Не бива да се смята, че ваксината против грип е съвършено безплатна за всички граждани. За сметка на държавата се ваксинират хора от определени специалности, на които това право е вменено като задължение: шофьорите в градския транспорт, служителите в полицията и лекарите. Останалите желаещи трябва да се ваксинират за собствена сметка, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *