Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да си хапваме без страх от килограмите

Коледа и Нова година отминаха – но предстоят още много празници. Предстоят празнични трапези! Как да направим така, че хем добре да си похапнем, хем това да не се отрази на килограмите ни?

hungerУчени от Тексаския християнски университет потвърдиха експериментално връзката между калориите и скоростта, с която се храним, пишат от www.kp.ru. Т.е. има значение колко дълго сдъвкваме храната, преди да я погълнем. Американците направили масиран тест с доброволците в експеримента – хората трябвало да коментират усещането си за ситост при различни типове храна и при различна скорост на приема й. Отбелязвало се и количеството вода, поето по време на хранене.

Главният извод е известен отдавна на част от човечеството: ако дъвчеш продължително храната си, усещането за ситост се постига с по-малко количество продукти. Яж бавно и с прекъсвания и ще си спестиш неусетно стотина калории, съветват участници в експеримента. Ако при това поемаш и глътки вода, “икономията” е още по-чувствителна.

По-бавното поемане на храна и вода води до намалено потребление на калории. Изводът, според координатора на изследването професор Мина Шах, се отнася само за хора без отклонения в обмяната.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *