Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пробиотици помагат за лечението на стомашно разстройство

Чревната екосисте­ма и механизмът на действие на пробиотиците вече не са загад­ка за изследователите. Това позволява използването на живата флора да става все по-прецизно.

преяждане, стомах, киселини, празници

В нейното голямо семейство има пробиотици, които подсилват имунитета, други помагат при синдрома на раздразненото черво, а има и такива, които се използват вагинално.

Все по-окуражаващи ре­зултати дават и опитите с животни за изучаването на ефекта на пробиотиците при заболявания като диабет, ек­зема и затлъстяване.

Какво знаем за пробиотиците и лечението на стомашното разстройство?

Употребата на пробиотици е доказано ефикасна при сто­машно разстройство, но само при такова, което е свързано с приема на антибиотици. Та­кива са изводите от европей­ско проучване, включващо 63 клинични изследвания с 11 000 души. В 43 % от слу­чаите пробиотиците са под­помогнали овладяването на чревната инфекция. Няма никакви научни данни за това как действа приемът на жива флора в случите на разстрой­ството по време на ваканция, при смяна на климата и т.н.. Необходими са допълнителни изследвания, за да се докаже ефикасността й. Препоръчи­телно е все пак пробиотици да се взимат след всяко сто­машно разстройство, за да подобрят състоянието на чревната флора.

Какво можем да направим?

  • В продължение на една седмица преди да тръг­нете на път взимайте пробиотици и продълже­те приема им по време на престоя си на друго място.
  • Мийте ръцете си преди всяко хранене, яжте добре опечени меса, бъдете вни­мателни с кубчетата лед, защото не се знае от каква вода са направени.

Ако вече имате разстройство:

  • Изключете от менюто си суровите зеленчуци и плодове, млечните проду­кти и алкохола.
  • Наблегнете на по-лека храна – бели меса, ориз, компоти.
  • Пийте достатъчно вода и билкови отвари, за да не се обезводните.
  • Започнете да взимате пробиотици, за да възстано­вите баланса на чревната флора, нарушен от инфекцията.

 

8 рецепти от холистичната медицина против грип!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *