Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Полезни билкови отвари и настойки при диабет

Известно е, че захарната болест (диабетът) изисква стриктно спазване на диета и контрол върху стойностите на кръвната захар. Изключително важно е да се спазва специална диета, напълно изключваща някои повишаващи захарните показатели храни. В помощ на хората с тази сериозна диагноза е и народната медицина.

ovesРедица продукти, приготвени от лечебни треви, съдействат за стабилизация на здравето и по-ефективно овладяване на контрола върху кръвната захар. Ето някои рецепти, събрани от www.webzdrav.ru!

Овес. Полезен е пресният сок от млади овесени кълнове. Може да се пие 2-3 пъти на ден по половин чаша 30 минути преди хранене. Лечебният курс е две седмици.

За лечение стават и овесените зърна. Половин чаша овес се слага да ври на водна баня с три чаши гореща вода. Оставя се на слаб огън 15 минути, след което се пие по половин чаша отвара 3-4 пъти на ден половин час преди хранене. Повтаря се в продължение на 30 дни.

Бирена мая. Препоръчват се сухи бирени дрожди, две чаени лъжички 2-3 пъти на ден.

Коприва. 7-10 грама суха коприва се залива с чаша гореща вода. Оставя се да почива 20 минути, прецежда се. Взема се по една супена лъжица три пъти на ден.

Глухарче. Корени и стебла от глухарче се варят 10 минути при концентрация 10 грама суха маса на чаша вода. След като се отдръпне от огъня, се оставя да кисне 30 минути и се прецежда. Взема се по една супена лъжица три пъти на ден преди хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *