Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Възстановяване след операция – съвети, които ще ви помогнат!

Изцелението след хирургичната интервенция може да бъде сложна процедура, но вие следва да предприемете мерки, за да подпомогнете възстановяването си.

Първото нещо, което ще направите е да си останете вкъщи и да си почивате. И след това да се погрижите за хранителния си режим. Вземете хранителна добавка, която се препоръчва за възстановяване след операция и следвайте нашите съвети:

–      Намалете солта, защото от нея организмът задържа вода. Така тялото ви ще се отърве от подуване и отоци.

–      Увеличете протеините, защото благодарение на тях раните зарастват по-бързо, мускулите заякват и се възстановява цялостното здраве на организма ви.

–      Намалете захарта, защото приемът на захар може да потисне имунната система, да разстрои минералния баланс на организма, а това не помага на възстановяването ви.

–      Яжте малки количества храна много пъти през деня. Така ще избегнете гадене и подуване на корема.

След почивката през първите дни от операцията, започнете да се връщате към нормалните си ежедневни дейности, като внимавате да не се натоварвате. Започнете с кратки разходки, в зависимост от поносимостта ви. Някакви упражнения можете да започнете най-рано три седмици след операцията. До тогава слушайте тялото си – спете, ако ви се спи или почувствате умора и пийте достатъчно вода.

Носете памучно бельо, за да предотвратите нежелани обриви и сърбежи. Винаги обличайте памучна дреха – потник или тениска на голо тяло, за да изолирате кожата си от вредни въздействия на изкуствените тъкани от горните дрехи.

Как да намалите хирургическия белег? Има много идеи и предложения, които ще намерите в аптеката. Нашето предложение е да намазвате белега с тънък слой вазелин и да го покривате с марля и лейкопласт за около половин час, докато поеме.

Избягвайте излагането на слънце на белега ви поне една година след операцията.

 

 

Оперирайте гърба само в краен случай

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *