ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Давайте на децата чай от ройбос

Чаят от храста ройбос от семейство бобови е дошъл при нас от Африка

 

ройбос

В южната част на Черния континент той е национална напитка. Напитката, наричана още чай на бушмените, се ползва с популярност в много страни – Англия, Холандия, Германия. Растението не съдържа кофеин и танин, затова, за разлика от матето, се препоръчва на бременни и деца.

Настойката от ройбос съдържа витамините А, С, Е, РР, както и желязо, калий, калций, магнезий, флуор, мед, цинк, манган и натрий. Има данни за съдържанието в чая на натурален тетрациклин, което го прави прекрасно бактерицидно средство в условията на горещия африкански климат. Но остава въпросът дали си струва да се употребява в европейския регион при умерен климат като постоянна напитка, или е по-добре да се ограничи с лечебни курсове в периоди на обостряне на простудни заболявания.

Екстрактите от чай ройбос се използват за козметични цели в грижите за кожата и косите. Има научни разработки за приложението му в лечебни препарати против диабет, хепатит и рак, пише вестник Феномен.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *