ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Подправките, които помагат да отслабнем!

Учени от Пенсилванския университет в САЩ твърдят, че подправките – например канела и куркума – не само придават на храната пикантен вкус, но и частично неутрализират вредното влияние на мазната храна върху организма.

spetsiiАко сте преяли с тлъста храна, в кръвта ви се повишава нивото на триглицеридите, лошия холестерин. Ако редовно се глезите с мазни пържоли и тортички със сметанов крем, от това рискувате не просто да натрупате килограми. Рискувате да развиете сърдечно-съдово заболяване, предупреждават от www.kp.ru. Екипът от университета в Пенсилвания е доказал, че при подобен хранителен режим помагат подправките: добавянето им в храната може да смъкне нивото на лошия холестерин с до 30%.

За изследването им били ангажирани доброволци на възраст от 30 до 65 години. Те били като цяло здрави, но с наднормени килограми. В рамките на експериментите тези хора се хранели със специално подбрани блюда и това продължило един месец.

Менюто включвало топло блюдо – например пилешко с къри, хляб с подправки и десерт, примерно бисквити с канела. Към всяка порция щедро се добавяли подправки. В контролната група доброволците похапвали от същата храна, но без подправки.

В букета от подправки били включени розмарин, риган, канела, куркума, червен и черен пипер, карамфил и чесън. За тези подправки е известно, че са могъщи антиоксиданти подобно на червеното вино и черния шоколад. Кръвните изследвания на доброволците от групата с подправките показали подобрена обмяна; без усилие всички те отслабнали за времето на експеримента средно с по два килограма, подобрила се сърдечно-съдовата им дейност. Единствената опасност в такъв случай е от лютите подправки и който има стомашни проблеми – не трябва да ги използва. Затова пък част от тях, като например ментата, розмаринът, канелата и джинджифилът помагат и за стомашните заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *