Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не отслабвайте с повече от кило за седмица!

Всяка диета може да свърши работа, ако я следваме разумно. Стремежът да станем слаби като преди 10 години е налудничав и опитът да се стопим за броени дни никога не свършва добре.

zdravoslovno-otslabvaneОптималният темп на отслабване не трябва да надминава килограм за седмица, отбелязват от medikforum.ru. Ако отслабваме по-бързо, можем сериозно да навредим на черния си дроб. Почти сигурно е, че при скоростно топене на килограми ще се “обзаведем” със стеатоза. Това е натрупване на мастна тъкан в този важен орган, който повече няма да е в състояние да изпълнява важните си функции. Специалистите съветват в подобни случаи да се вземат медикаменти-хепатопротектори или билки със същото предназначение. Но това също трябва да се прави с мярка и под контрола на специалист.

Има нещо много опасно, свързано с рефлексите на отслабващия. Почти всички, които успешно са следвали дадена диета, решават, че след като са отслабнали, могат да се самонаградят за усилията и мъките. Как? С едно хубаво похапване!
Всеки път, когато направите това, черният ви дроб ще “включи” на зареждане: той не иска да преживява отново кошмара на недохранването и веднага ще започне да се запасява за всеки случай. Този тип метаболизъм бързо ще го задръсти с холестерин и триглицериди. Колкото по-твърда диета сте спазвали, толкова по-голяма е вероятността да развиете стеатоза. Особено опасно е, ако сте се лишавали от протеини: при отсъствието на белтъчини в менюто – черният дроб прави и невъзможното да трансформира каквото “докопа” в мазнини и да ги трупа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *