Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изгонете мазнината от косата си с диета и таблетки коприва

От много години (поне от пубертета, а за по-рано нямам спомени) имам извънредно мазна коса – налага се да я мия всеки ден. Притеснявам се дали това не е признак на някакъв сериозен проблем в обмяната на веществата, за който е добре да взема мерки.

Гергана ЖЕЛЕВА

Омазняването на косата се определя от функционалната активност на мастните жлези в основата на косъма. Тя се определя от известна наследствена предеспозиция, активността на жлезите с вътрешна секреция и по точно на андрогените, и от начина на хранене. Мерките, които можете да вземете са : да избягвате употребата на концентрирани, богати на мазнини храни, много сладки неща ,подправки, пържени, панирани храни.Поемайте колкото е възможно по-вече плодове и зеленчуци, постни меса, обезмаслени млечни продукти, зехтин, много риба и рибни продукти. От препарати на билкова основа можете да ползвате етерични масла намаляващи мастната секреция, фрикции с отвара от дъбови кори, себорегулиращи шампоани и балсами. Може да приемате и продължително време билкови таблетки с коприва.

Д-р Лидия Хинева – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *