ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Задължително обърнете внимание на тези сигнали на тялото

Китайската медицина ни алармира да обърнем внимание на тези сигнали. Не ги игнорирайте!

 

Лекарите, практику­ващи традиционната китайска медицина (ТКМ), подчертават, че при всяко леко не­разположение се блокира енергия и силите на организма излизат от равновесие. Според ТКМ свобод­ният поток на енергията чи е пред­поставка за добро здраве. Ако нещо й пречи, се появяват болестите. Затова целта на традиционната китайска медицина е да премахне причината за външните симптоми. Едва тогава енергията ще тече без­препятствено.

Често това се постига чрез ле­чение с билки и прости правила за хранене. Използва се много и акупресура. При по-сериозни случаи се прилага и акупунктура.

 

  • Възпалени или сърбящи очи

Причината може да е в нарушена обмяна на веществата , п в черния дроб. Той е свързан с очите чрез т.нар. чернодробен меридиан и влияе на състоянието им.

Съвет от ТКМ: ограничете кафето иди по-добре се откажете от него. Пийте чай от глухарче или бенедиктински трън – две до три чаши дневно.

 

Има излишък на чи енергия на стомаха.

Съвет от ТКМ: не всеки стомах понася прясно и кисело мляко или значително количество сурови плодове. Ограничете ги и леко задушавайте плодовете. Откажете се от кафето, по-добре пийте зелен чай.

 

  • Напукани ъгълчето на устните

Могат да са свързани със смущения в дейността на далака. Често обаче причина е нервният навик да овлаж­няваме устните с език.

Сьвет от ТКМ: маже­те устните с вазелин за предпазване и. овлажнява­не. Евентуално вземете от аптеката препарати с женшеи. Преди това се консултирайте с лекар по ТКМ.

 

  • Суха, изпръхнала кожа

Причината може да е в не­достатъчното оводняване на бъбреците и така да възник­ва „вътрешна сухота“.

Съвет от ТКМ: пийте много вода (най-малко 1,5 л на ден) със стайна темпе­ратура, чай за бъбречно-пикочната система, билкови и плодови чайове. Избягвай­те студена храна, пред­почитайте топли ястия, също и за закуска – напри­мер топла зърнена каша.

 

  • Сърбеж

Може да се дължи на много „горе­ща“ кръв заради задръствания в белия дроб или дебелото черво.

Съвет от ТКМ: избягвайте солени и лютиви храни. За да си помогне­те бързо, направете акупресура на точка „дебело черво 11″ (на ръката) – силно я притискайте девет пъти едно след друго. Леко свийте ръка в лакътя, от външна­та страна на лакътя се образува гънка, точката е във външния й край. При силен сърбеж помага акупунктура.

 

  • Липса на апетит

Причината може да е в смущения в дейността на далака, може би слаба чи енергия на далака.

Съвет от ТКМ: яжте дневно по 10 китайски фурми (от азиатските магазини) – заедно с храната или пък равномерно през деня. По­мага акупресура на „KS 6″ (т.нар. нейгуан точка) – намира се три пръста под гънката на дланта, в средата между сухожилията. Притискайте силно по 1 минута на всяка ръка, след 15 минути повторете.

 

  • Тежки крака

Може да се дължи на смущения в далака, понякога обаче са сигнал за начало на ревматизъм.

Съвет от ТКМ: масажирай­те няколко пъти дневно силно с палеца за 1-2 мину­ти точки „корем 36″ (виж при умората) или „далак- панкреас, която се нами­ра от задната страна на прасеца, четири пръста над изпъкналата точка на кокалчето на глезена. Пома­га и акупунктура.

 

Липсата при далака и бъбреците на чи енергия, много важна за жизнена­та енергия, може да е причината.

Съвет от ТКМ: вземете китайска напитка за нерви (има я в апте­ките по ТКМ). Яжте топла храна, много се разхождайте. Акупресура на точка „корем 36″ (на крака). На­мира се под коляното, леко встра­ни от костта. Масажирайте с кръговидно движение в посока навън, няколко пъти на ден.

 

Алтернативната медицина помага при мускулни болки и скованост

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *