Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да проверите имате ли анемия?

Постоянното главоболие, продължителната умора с отпадналост и липса на апетит може да се дължат на анемия поради най-различни причини – прекарано тежко заболяване или операция, загуба на кръв, недостиг на желязо, мед или цинк в храната – все микроелементи, които подпомагат създаването на червени кръвни клетки.
Или недостатъчно поемане на някои витамини поради еднообразна храна.
ПРОБАТА. Тя е изключително лесна, но изисква определени условия. Трябва да застанете пред огледалото, но не при пряка, а при естествена отразена светлина. Обърнете с пръст последователно долните си клепачи и разгледайте лигавицата им. Сравнете цвета на тази лигавица с цвета на лигавицата от вътрешната страна на бузата. Ако лигавицата на клепачите е забележимо по-бледна, анемията е доста вероятна. Искате или не – трябва да ви изследват кръвта. Едно такова изследване почти в 80% ще даде диагнозата. А от анемията няма защо да се плашите. Анемиите имат сигурно лечение.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *