ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Оцетът е ефективно оръжие срещу болестотворните бактерии

Оцет, болестотворни бактерии,

Силата на киселината в борбата с болестотворните бактерии не е за подценяване.

 

През Първата световна война почиствали раните на войници­те с оцет, а дори и днес, ако сте в състояние да издържите на щипането, той е най-подходящият дезинфектант при одрасква­не или нараняване. По същия начин се справя с гъбичните ин­фекции.

  • Унищожител на бактерии и гъбички. При т. нар. „ухо на плу­вец“ наречено така, защото от него страдат най-често плувци­те). когато топлата и влажна среда на ушния канал предоставя идеални условия за размножаване на бактерии и гъбички, оце­тът е в състояние да се опълчи и на двата вида нашественици. За целта се смесват равни части оцет и медицински спирт, след което течността се накапва в засегнатото ухо (в което не бива да се поставя каквото и да било, ако има и най-малко съмнение за спукано тъпанче – това е индикация за медицинска намеса).
  • Срещу неприятните миризми. Острият аромат на оцета е в състояние да неутрализира тежките миризми. Изплакване с оцет ще освежи просмуканите с цигарен дим дрехи или вече из­праните детски пелени, ще отстрани и неприятната миризма от подмишниците и ходилата.
  • Оцетът върши чудеса за косата и кожата. Като киселина той вза­имодейства с основите и в резултат на неутрализацията се полу­чават вода и някои соли. Нанесен по кожата и в косата при последното изплакване под душа, отмива остатъците от сапун, шампоан и балсам. Отлично средство е и за намаляване на пър­хота и успокояване на сърбежа по скалпа. Тук сме изброили някои от приложенията на оцета.
  • Лек за стомашни проблеми. Ако лошото ви храносмилане се дължи на недостиг на стомашна киселина, може да се окаже, че единственото, от което се нуждаете, е 1 ч. л. оцет след хранене. (Разбира се, ако здравословният ви проблем се дължи на свръх- производство на стомашна киселина, оцетът няма да помогне, напротив!)
  • Средство за разхлаждане. Оцетът е летлива течност, а бързо­то му изпаряване създава усещане за хладина, което е особено осезателно например след слънчево изгаряне. Той ще успокои и сърбежа впоследствие.
  • Бани с оцет. Тази терапия е изпитано в практиката средство при атлетично стъпало.
  • Облекчаване на кожни раздразнения. Намазването с оцет ус­покоява кожата след ухапване от комар или парване на медуза, облекчава и сърбежа при уртикария.
  • Противодействие на главоболието. Оцетът е сред най-пред­почитаните в народната медицина средства за облекчаване на главоболие. За целта се използва обилно напоена с оцет амба­лажна хартия, която се налага върху челото, или пък в оцет се потапя чиста кърпа и после се връзва стегнато около главата. Причината за положителния ефект на терапията си остава не­известна, но в целебните качества на киселата течност са гото­ви да се закълнат мнозина.
  • Балсам за гърлото. Оцетът е изпитано средство и срещу бол­но гърло. Някои препоръчват гаргара със смес от 1 с. л. оцет, разтворена в чаша топла вода, други приготвят домашен сироп срещу кашлица, като смесват равни количества мед и ябълков оцет и ги разбъркат до получаването на еднородна смес.

 

 

Лечение на разширени вени с ябълков оцет

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *