ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вижте кои са 10те най-често срещани автоимунни заболявания

автоимунни заболявания
1.      Атеросклероза – запушване на съдовете
В артериите се отлагат плаки, които ги стесня­ват. Последствията са смущения в кръвоснабдяването, в най-лошите случаи сърдечен инфаркт или инсулт. Добре е да не пушите и да се ориенти­рате към средиземномор­ска храна.2.      Хронични възпаления на червата

При болестта на Крон и при улцерозен колит от­бранителната реакция на тялото води до възпаление на червата с болки, колики и повишаване риска от рак на дебелото черво. Помагат пробиотични и противовъз­палителни медикаменти.

3.      Диабет тип I

Липсва инсулин, защо­то имунната система уврежда задстомашната жлеза, която произвежда този хормон. Обикновено се проявява при младежи. Ако не се лекува с инсу­лин, се увреждат очите и нервите.

4.      Тиреоидит Хашимото

Щитовидната жлеза се възпалява, произвежда все по-малко хормони. Пациен­тите са уморени, преко­мерно наддават на тегло, уврежда се храносмилането. Наред с другите лекарства, терапията е и с хормони, селен и цинк.

5.      Кръгово оплешивяване

Характерни са кръгли или овални плешиви места на главата. Понякога изчез­ват от само себе си, при тежки случаи помагат таблетки кортизон.

6.      Мултипленна склероза – увреждане на нервната система

Имунната система напада нервите. Стига се до лошо зрение, болки в лицето, несигурна походка. Има ме­дикаменти и физиотерапия, които забавят развитието на болестта, но засега е нелечима.

7.      Ревматоиден артрит – ставите боледуват

Най-често срещаната автоимунна болест. В началото обикновено се възпаляват ставите на ръцете и стъпалата, подуват се и болят. При по-леките форми помагат ензими и билката балканска фитойма.

8.      Псориазис – кожата се възпалява

На места по кожата има сребристосиви, зачервени, лющещи се огнища, които обикновено сърбят. Лечението е в зави­симост от тежестта на заболяването – използват се мехлеми с кортизон и биоактивни вещества.

9.      Витилиго – петна по кожата

Касае се за заболяване, при което на места кожата не може да образува пигменти (един от най-известните заболели беше Майкъл Джексън). Чес­то по ръцете и краката се появяват бели петна. Възможността за лечение е с кортизон и светотерапия.

10.  Целиакия – червата не понасят глутен

Белтъчината глутен води до възпале­ние на лигавицата на тънките черва. В резултат не се приемат достатъч­но хранителни вещества. Настъпват колики, диария, драматична загуба на тегло. Глутенът трябва да се избягва цял живот.

 

 

Създайте антираковдом в 4 стъпки

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *